Piscina, mandria casei

Conceptul modern al unei piscine ce domneste intr-o curte este ceea ce asociem frecvent cu opulenta, cu bogatia, cu posibilitatea financiara. Este o idee frecventa pe care o corelam cu imaginea din filme. Dar cine spune ca trebuie sa fie doar astfel? O piscina proprie e ca un vis implinit, un rasfat. Si pentru ca nu traim cu totii la castele totul se adapteaza in functie de posibilitati. Cert este ca se poate!

Alegerile pe care le vei face vor reflecta fara doar si poate posibilitatea ta insa si modul in care caracterizezi relaxarea. Astfel ca poti sa optezi pentru piscina supraterana sau ingropata. Pentru categoria de constructie piscine interesul cumparatorului se va rezuma poate la timpul de executie. De partea cealalta exista un complex al situatiei care sa dicteze asta. In functie de tipul de piscina vine si planul pentru asta. Diferenta cea mai are se va face din acest punct de vedere, de vreme ce o piscina supraterana nu implica sapaturi si instalare dificila.

Pentru rezultate eficiente se pune accent pe modul de constructie piscine. Iti doresti clar rezistenta. Caci nu se mai impune aceeasi problema si grija ca in cazul unei piscine gonflabile. Materialul in sine conteaza si el si poate fi vorba de beton, panouri metalice la fel de rezistente sau chiar de cofraje din polistiren. Fiecare categorie are caracteristicile sale de durabilitate, dar si de timp de executie. Piscina din beton spre exemplu va fi cea mai dificila insa nu degeaba este pe cea mai inalta treapta de calitate.

Insa indiferent daca va fi o piscina ingropata sau nu se impun aceleasi reguli de constructie. Locatia aleasa trebuie sa aiba un studiu geotehnic facut, total relevant in ceea ce priveste calitatea executiei. Un sol care sa permita sapaturi, un sol drept pentru ca piscina de suprafata sa fie corect amplasata, o certitudine ca in timp va fi la fel si nu se va modifica nimic pentru ca piscina sa fie afectata. Planul continua cu proiectarea piscinei, cu instalarea completa a acesteia si nu in ultimul rand cu punerea in functiune.

Cand te gandesti la constructie piscine nu este totul atat de usor si rapid pe cat pare. Un alt aspect ce poate sa determine modul in care se urmeaza proiectul este si perioada aleasa. Si detaliu cu detaliu va conta si design-ul acesteia caci poti opta din nou pentru o gama larga, de la cea cu aspect de lemn pana la cea cu aspect de beton sau simpla. Din beton sau eco, cu o varietate de forme si dimensiuni pana la urma tot ceea ce defineste piscina aleasa va infleunta mai mult sau mai putin timpul de executie.

Insa totul in numele calitatii, cu pasi si norme respectate finalul va fi cel asteptat. Echipa aleasa trebuie sa respecte la randul sau tot ceea ce se impune prin tipul de piscina care s-a ales, fara rabat de calitate. Si chiar daca timpul de executie este relativ interesul maxim este in egala masura pentru a realiza totul in timp util.

 

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*