Efecte adverse ale echinacea

In functie de severitatea simptomelor de astm resimtite, vei avea nevoie sa aduci asta la cunostinta doctorului tau in mod imediat, daca ai parte de acest gen de efect advers dupa administrarea de echinacea.

Respiratia grea, respiratia suieratoare sau senzatia de apasare in piept ar trebui sa te alerteze sa te indrepti de indata catre medicul tau sau catre spitaul de care apartii pentru tratament imediat.

Reactii alergice si febra

Unii oameni care iau echinacea ar putea experimenta senzatii de mancarime si/sau de transpiratie. Daca acestea sunt severe, vei avea nevoie de asistenta medicala de indata. Doar daca febra nu este foarte mare, vorbeste cu doctorul tau sau cu farmacistul despre acest efect advers. Acesta este un efect secundar mai putin serios decat reactiile alergice si respiratia grea sau greutatea la inghitire, insa tot ar trebui sa iti consulti doctorul inainte de a continua sa iei echinacea.

Efecte secundare pentru unii oameni

Efectele secundare ale echinacea sunt periculoase pentru unii oameni. Cei mai multi  practicieni medicali privesc Echinacea ca fiind destul de sigura pentru cei mai multi oameni care o iau pana la 6 luni de zile. Este de asemenea sigura si pentru copiii cu varste intre 2 si 11 ani, de administrat timp de 10 zile sau mai putin.

Oricum, nu este recomandatat pentru unii oameni care sunt mult mai predispusi sa  traiasca niste efecte adverse severe:

  • Oamenii care sunt alergici la galbenele, marijuana inferioara sau alte plante similare.
  • Oamenii care au afectiuni autoimune,HIV, tuberculoza sau pentru cei care au celule albe ale sangelui sau afcetiuni legate de colagen.
  • Oamenii care iau medicamente pentru suprimarea sistemului imunitar.
  • Femeile care alapteaza, planuiesc sa devina insarcinate in curand sau care sunt deja insarcinate.

Multe dintre afectiunile subliniate mai sus afecteaza sistemul imunitar. Pentru ca Echinacea este un stimulant al sietmului imunitar, poate avea si efectul secundar de a grabi progresul si inrautarirea simptomelor acestor afectiuni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*