Facebook a implinit de curand 10 ani de la lansarea in mediul online. Daca ar fi un om, Facebook ar fi prea mic la aceasta varsta pentru a sta singur acasa insa vorbim de o platforma de socializare si 10 ani seamana mai mult cu o varsta inaintata. Nu mai este atat de interesant si pana si adolescentii incep sa-l foloseasca din ce in ce mai putin insa Mark Zuckerberg are un plan.
Taie astfel Facebook in mici bucati si il distribuie in diferite moduri. Pentru multi, ultimii ani in care Facebook nu a facut nimic altceva decat sa lanseze ici-colo aplicatii pentru mobil, a fost o pierdere de vreme.
Totusi, Mark Zuckerberg a vazut ceva ce multi dintre noi nu au putut sa vada. Astfel, ultimii ani au fost folositi pentru a trece de la un site la aplicatii inovatoare in domeniul mobile.
Mai exact, Zuckergerg a realizat ca Facebook nu trebuie sa se numeasca Facebook si nici sa arate ca Facebook. Domeniu mobile este viitorul si ce functiona pana acum, nu este necesar sa functioneze si de acum in colo.
Strategia de sine statatoare a aplicatiilor Facebook, cumpararea Instagram si noua strategie de monetizare, Messenger si Paper, toate demonstreaza ca Facebook evolueaza.
In loc sa se axeze pe vechea identitate, Facebook izoleaza aplicatiile pe care oamenii obisnuiesc sa le foloseasca si le transforma incetul cu incetul in aplicatii de sine statatoare. Se izoleaza si se transforma in aplicatii introduse din ce in ce mai mult pe tablete si smartphone-uri.
Facebook are acum o amprenta pe smartphone-uri si tablete. Paper este la momentul actual cea mai inovativa aplicatie Facebook pentru mobil. Aplicatia functioneaza ca un news reader.
Chiar daca platforma de socializare incepe sa piarda teren, Facebook va ramane o entitate importanta in mediile online prin toate noile aplicatii de sine statatoare pe care le creeaza.
Lasă un răspuns