Comunitatea foto online 500PX lanseaza serviciul Prime

Reteaua de socializare 500px bazata pe fotografie anunta ca a lansat un serviciu comercial de licentiere, serviciu ce va aduce fiecarui fotograf in parte, 30% din valoarea oricare fotografii pe care comunitatea o va vinde.

Serviciul se numeste 500px Prime si in randurile ce urmeaza vom vorbi mai multe despre cum functioneaza. Prime va porni valorificarea fiecare liceente de la 250 de dolari. Indiferent de tipul de liceenta si de pretul acesteia, 30% din castiguri vor fi incasate de catre fotograful care detine fotografia.

Serviciul se va folosi de puterea comunitatii 500px pentru a oferi cumparatorilor toate detaliile despre cum vor fi primite fotografiile inainte de a cumpara o liceenta pentru ele. Compania a scris intr-un post pe blogul lor ca serviciul este unic si ca numai comunitatea 500px poate sa il ofere.

Comunitatea 500px este populara de multa vreme atat printre fotografii amatori cat si printre fotografii profesionisti. Este un mod bun de a-si distribui munca si in acelasi timp, de a colabora unul cu altul. Ar putea parea urat ca o astfel de comunitate sa incerce sa aduca bani prin intermediul procesului creativ insa 500px Prime este de fapt un serviciu separat si optional, serviciu pentru care utilizatorii aleg sa se inscrie.

Deasemenea, oficialii 500px spun ca serviciul a fost cerut in repetate randuri de catre utilizatorii comunitatii si ca ar putea sa ofere o mai buna expunere a muncii fotografilor. Flickr de exemplu face ceva asemanator prin serviciul Getty Images.

Prime

„Mai multi fotografi de pe 500px doreau un mod in care sa-si expuna munca in spatiul comercial. Din pacate ei nu au la dispozitie timpul, skill-urile sau fondurile pentru a se promova singuri si pentru a face fata tuturor proceselor legale. Noi vrem sa va ajutam. Lasa-ne pe nei sa contactam cei mai renumiti cumparatori din cadrul spatiului comercial licentiat” spune 500px.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*