Copiii sunt principala atentie a noastra, fiindca de cele mai multe ori acestia au un comportament neasteptat in diverse momente si necesita cat mai multa coordonare si mobilitate din partea noastra ca parinti, dar si a altor membri ai familiei, astfel incat nu trebuie sa intram intr-o criza emotionala in care ne pierdem cumpatul.
Cele mai multe crize emotionale incep pe la varsta de 2 ani, conform unor medici psihologi, si de cele mai multe ori isi gasesc cauza in mediul in care traiesc sau in care comunica. Cu cat cresc in ani, acestia invata limbajul, comportamentul si isi creeaza singuri o personalitate, uneori preluata din personajele desenelor animate sau din povesti.
Cei mai multi incep sa isi doreasca diverse jucarii sau haine precum au personajele lor preferate, incat atunci cand pasim intr-un magazin acestia incep sa se manifeste in cele mai rele comportamente, de la tipat, plans isteric, pana la a se tranti pe jos in magazin, incat toata atentia clientilor sa fie centrata pe ei.
Probleme importante putem intalni si in momentul in care calatorim impreuna cu micutii. Sigur ca toti parintii au nevoie de momentele lor de relaxare, insa in momentul in care merg intr-o calatorie ei au nevoie de liniste si repaos. Asa se face ca am inteles de ce un scaun auto copii de la bebelas.ro este deosebit de util. Acest scaun protejeaza viata copilului si contribuie si la confortul parintilor. Sa calatoresti alaturi de copii poate fi distractiv, mai ales daca esti pregatita pentru toate nevoile celui mic, in special cand vine vorba de excursii mai lungi.
Daca plecati in excursie cu masina, fii sigura ca exista multe locuri in care puteti opri astfel incat cel mic sa aiba pe unde sa alerge si sa exploreze. Opreste pe unde vezi un loc de joaca sau un parc. Cand vi se face foame, incearca sa gasesti un loc mai putin aglomerat de pe drum ca sa nu pierdeti mult timp in spatii aglomerate. Chiar daca astfel de opriri e posibil sa va mareasca timpul alocat drumului, nu uita ca si calatoria in sine are partea ei de farmec intr-o excursie.
Totusi, in momentul in care copilul este foarte agitat si nu reusesti sa il calmezi, iata ce ar trebui sa faci:
- nu ridicam vocea la copil, incat acesta sa planga mai tare;
- ii explicam ca nu este nu, indiferent de situatie;
- nu il certam incat exista riscul sa ii afectam stabilitatea emotionala;
- nu il luam in brate, pentru ca va crede ca actiunea lui a fost una buna;
- la nevoie, il lasam in fata raftului cu jucarii si plecam de langa acesta, urmand ca el sa se simta singur, si va veni sa ne caute;
- daca suntem in public si copilul plange, trebuie cu orice pret sa il ducem intr-o zona mai libera si mai relaxata pentru a ne elibera de stres.
Cele mai multe situatii pot declansa crize emotionale carora, indiferent de situatie, trebuie sa le facem fata si sa tinem cont si de starea copilului, daca acesta este somnoros, daca este flamand, daca este obosit sau necesita si mai multa afectiune din partea noastra.
Lasă un răspuns