Sapunuri si demachiante pentru piele

sapunuri
sapunuri

Sapunurile traditionale  si demachiantele traditionale contin o lista lunga de ingrediente, unele dintre care sunt cunoscute drept alergeni si iritanti pentru piele. Daca si tu esti alergic sau sensibil la sapunurile si demachiantele tale, cauta niste produse  care au mai putini detergenti si alte substante chimice in continut. Aceste produse sunt mai putin probabil sa cauzeze dermatite alergice sau iritante si alte afectiuni ale pielii sensibile.

Atunci cand esti in cautare de produse hipoalergenice pentru piele, este usor sa devii depasit de ceea ce scrie pe ambalaje si de numele complicate ale ingredientelor. A intelege cum sa identifici aceste produse te poate ajuta foarte mult.

Cauta solutii cu ingrediente mai putine, naturale si mai usoare

Multe sapunuri si demachiante moderne nu sunt aceleasi solutii traditionale din trecut, facute doar din uleiuri si din alcaliu. In schimb, acestea sunt create cu ajutorul unor solutii dure cum ar fi detergentii puternici, vopsele, arome si alti aditivi care sunt mai probabil sa sensibilizeze pielea.

Sapunurile hipoalergenice si demachiantele pentru piele, oricum, contin ingrediente mai putine si mai usoare. Este mai indicat sa cauti pe solutiile pe care le cumperi ingrediente cum ar fi:

  • Uleiuri bazate pe plante, cum ar fi uleiul virgin din masline, uleiul de cocos sau uleiul de migdale. Aceste uleiuri sunt mai putin probabil sa inchida porii si sa cauzeze iritatii la nivelul epidermei.
  • Fulgi de ovaz coloidali. Acestia contin saponina naturala pentru crearea spumei si a clabucului.
  • Glicerina si alte bariere naturale de protectie a pielii. Acestea pot ajuta pielea sa retina hidratarea.

Evita factorii care irita

Daca ai parte de reactii negative la nivelul pielii din cauza produselor de curatare pentru fata, incearca sa eviti solutiile care contin alergeni si iritanti. Exista un numar de ingrediente din care sunt formate solutiile pentru piele care pot cauza aceste reactii alergene: extractele de plante si uleiurile esentiale, grasimile animale etc..

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*