Dezavantaje ale uzului de retele sociale

impact negativ retele sociale
impact negativ retele sociale

Multe retele sociale fac schimbari in mod regulat; schimbari ce iti cer sa iti actualizezi setarile tocmai pentru a-ti mentine intimitatea si destul de frecvent este dificil sa iti dai seama cum sa activezi sau cum sa folosesti setarile pentru nivelul tau potrivit de intimitate pe care vrei sa-l stabilesti. Din aceasta cauza, multi useri nu realizeaza cat de multe informatii permit sa devina publice pri ne reevaluarea setarilor de fiecare data cand reteaua face o schimbare majora.

Taggatul poate servi de asemenea drept o invazie a intimitatii proprii. Atunci cand site-urile de etele sociale au optiunea „tagging”, doar daca nu o dezactivezi, prietenii sau cunostintele pot sa te taggeze in postarile sau in fotografiile lor care dezvaluie mai apoi date personale pe care nu ai dori sa le cunoasca foarte multa lume.

Suprautilizarea retelelor sociale (mai mult de trei ore pe zi pe retelele de socializare) si supratrimiterea de mesaje (mai mult de 120 de measje text pe zi) sunt corelate cu comportamente nesanatoase in cadrul tinerilor, inclusiv consumul de bauturi alcoolice, fumatul si activitatea sexuala. Suprautilizarea de retele sociale a fost de asemenea asociata si cu depresia, abuzul de substante, obiceiuri proaste de somn, ganduri de suicid si performante slabe la invatatura.

In timp ce la suprafata se poate parea ca retelele sociale aduc oamenii impreuna pe intinsul a tot Internetul, intr-un sens mai larg poate crea o izolare sociala. Cu cat oamenii isi petrec din ce in ce mai mult timp pe retelele de socializare, acestia experimenteaza mai putina interactiune fata in fata. Oamenii de stiinta au evaluat izolarea sociala in mai multe studii si au stabilita faptul ca aceasta poate duce la gazduirea anumitor probleme emotionale, mentale, psihologice si fizice chiar. De fapt, s-a demonstrat faptul ca izolarea a desperecheat hormonii creierului, ceee ce este exact motivul pentru care oamenii care sunt izolati din punct de vedere social traiesc mai multe expperiente neplacute.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*