Recomandari pentru alegerea termopanelor

termopaneconstructii.ro

In momentul in care se renoveaza o locuinta sau se construieste o casa alegerea tamplariei si a ferestrelor reprezinta un aspect extrem de important. Conform specialistilor pierderile de caldura se produc prin podea, prin acoperis, prin pereti, insa cele mai mari pierderi se inregistreaza prin ferestre, chiar daca reprezinta ca suprafata o mica parte din totalul cladirii.

Probleme precum stabilirea materialului din care urmeaza sa fie executata tamplaria, aspecte tehnice si orice alte detalii despre geamuri termopane pun de cele mai multe ori in incurcatura clientii. Exista optiuni multiple: tamplarie din PVC, aluminiu, lemn stratificat ori variante combinate ale acestora. La toate acestea se au in vedere diverse aspecte tehnice, precum rezistenta la intemperii, usurinta in utilizare, intretinere si asa mai departe.

Durata de viata este influentata in principal de materialul din care sunt realizate. Tamplaria din aluminiu este castigatoare la acest aspect, in timp ce PVC-ul sau lemnul primesc in acest caz calificative mai slabe deoarece actiunea factorilor externi are o influenta majora asupra uzurii acestor materiale. Rezistenta la conditiile atmosferice este mai scazuta in cazul lemnului stratificat ori PVC-ului. Umiditatea si expunerea la soare duce la dilatarea profilelor in cazul diferentelor de temperatura sezoniere ori intre atmosfera de la interior si de la exterior.

Izolarea termica si fonica este o alta caracteristica urmarita. PVC-ul se pare ca este castigator din acest punct de vedere, profilele cu multiple camere de izolare reusind sa ofere acel confort termic dorit.

Pentru ca tamplaria sa ofere aspectul dorit al locuintei se cauta de asemenea si culori diferite. In cazul aluminiului se poate alege dintr-o gama variata si diversificata de culori, in timp ce la PVC aceeasi gama este mai restransa. Aspectul exterior se pastreaza de asemenea mult mai bine in cazul aluminiului, iar din punct de vedere al intretinerii tot tamplaria din aluminiu ori PVC este mai usor de folosit. Singura grija este sa nu se foloseasca pentru spalare substante care sa atace plasticul si vopseaua. In cazul lemnului intretinerea trebuie sa vizeze si materialul, vopseaua dar se tine cont si de conditiile atmosferice.

Din punct de vedere al utilizatorului un alt aspect este cel dat de modul de utilizare al tamplariei. Daca accesul la tamplarie este public, daca tamplaria este utilizata si de alte persoane decat proprietarul, vor trebui alese variante rezistente din punct de vedere al functionalitatii.

Recomandarea pentru orice proprietar este sa aleaga acel tip de tamplarie care sa indeplineasca simultan cateva cerinte: izolare termica buna, izolare fonica buna, rezistenta la conditii atmosferice si intemperii, dar si intretinere si functionalitate buna cu costuri minime.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*