Banii nu aduc fericirea

bani fericire
bani fericire

bani fericire

Sunt sigura ca multi dintre voi si-ar fi dorit sa fi fost bogati intr-uo anumita perioada a vietii lor. Si eu mi-as di forit asta. Sa cresc intr-o casa mare cu oameni alaturi, cu servitori si oameni caresa poarte de grija si sa faca mancare, curatenie si alte asemenea servicii.

Dar mai presus de toate, sa existe bani cu care sa-mi fi putut lua hainele pe care le doream, sa fi utut merge unde voiam, sa imi iau masini care mai de care, dar mai ales sa nu duc grija zilei de maine. Sa stiu ca facturile sunt platite la timp si ca nimeni nu vine sa taie nimic in casa, sa stiu ca nu sunt datorii si ca se pot face toate lucrurile legate de bunastare si sanatate care ar trebui  facute la timp.

Spunem noi ca daca am fi avut bani, vietile noastre ar fi fost mult mai roz, mai bune si mai stralucitoare, dar mai ales fara griji. Aud acest lucru destul de des de la o gramada de oameni in ziua de azi. Multi oameni bogati cred ca este cel mai bine sa fie bogati, nici nu ar sti cum sa se descurce altfel in viata.

Si totusi, adevarul este ca  banii ne pot controla vietile si ni le pot schimba in mod complet. Nu ne vor lasa sa fim vreodata fericiti. Ne putem simti mai puternici si mai increzatori in noi, insa niciodat fericiti, pentru ca trebuie sa lucram din ce in ce mai mult ca sa facem acesti bani si odata ce am inceput, cu greu mai putem da inapoi.

Cheltuim gramezi de bani pe lucruri la moda, care ne aduc fericirea temporara si bucuria de a avea asa ceva in vietile noastre. Este asta cu adevarat fericirea? Binenteles ca nu. Poate ca v-ati dat si voi seama ca a avea bani este egal cu pierderea timpului liber si cu pierderea bucuriei de a trai o viata simpla.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*