Oua made in China

Multe din lucrurile pe care le cumparam, de care ne folosim sunt made in China. O buna sau proasta calitate a produsului o remarcam ulterior insa cert este popularitatea acestora este una crescuta, si asta mai cu seama pentru ca in unele cazuri ne raportam strict la pret.

De la imbracaminte la electronice se pare ca pe banda rulanta se fabrica si …oua. Oul artificial este atat de aproape de adevar insa din nou raportul catre pret face o mare diferenta si nu numai. Cu o industrie dezvoltata in acest sens un ou fals este fabricat dintr-o combinatie de materiale. Printre altele carbonat de calciu, gelatina, amidon sau rasina. Mai mult decat dezgustator este piatra acra, o combinatie de aluminiu si potasiu.

Cum faci o diferenta intre un ou artificial si unul bun? Ai putea crede ca tinand cont de ceea ce contine gustul va trada adevarul. Pe departe caci colorantii si aromele combinate fac acest aspect sa nu fie unul de banuit. Mai mult aspectul sau in sine da de gol, pana si momentul de gatire. Bule de aer sunt cele care anunta un semn al intrebarii.

Cu preturi reduse fata de un ou natural, normal si bun de consum ideea neinspirata de afaceri este legata de profit. Cine nu ar fi tentat sa cumpere aparent acelasi produs insa la un pret mai mic? Pe principiul „dincolo era mai ieftin” dai de o falsa idee de a economisi caci „dincolo era o proasta calitate”.

Departe de o asemenea situatie Hampton Creek Foods este o companie care viseaza si lucreaza la un proiect de realizare a oualelor in mod artificial, cu ajutorul stiintei insa nu dupa modelul Chinei ci bazandu-se pe plante care sa constituie baza. Interesul in acest caz este insa de a reduce costurile insa de a veni cu o varianta sanatoasa a ceea ce un ou reprezinta.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*