Expunerea la soare la ore nepotrivite

Din ce in ce mai mult si mai des specialistii recomanda ca expunerea la soare sa nu fie o perioada extinsa. Cu riscurile care ne pasc, cu raze din ce in ce mai puternice si cu razele ultraviolete din ce in ce afectand mai mult te gandesti deja ce sanse vei avea vara aceasta sa te delectezi sub soare.

In primul rand se recomanda ca expunerea sa fie evitata in intervalul de ore cu risc de a fi afectat de raze. Exact ceea ce stiam si pana acum: dimineata un program care sa se incheie la ora 10 si dupa masa un program care poate sa inceapa la ora 16. Respectarea acestui program aduce cu sine un risc scazut de a dezvolta ulterior cancer de piele.

Stiai insa ca si atunci cand vremea nu este una prielnica de a face plaja protectia fata de ultraviolete este o necesitate? Chiar si cand norii acopera cerul aceste raze isi gasesc puterea de a actiona. Cremele speciale pentru protectie sunt necesare tot timpul in perioada calda a anului.

Pe langa o banala insolatie arsurile iti pot da batai de cap. Insa ceea ce preocupa mai mult este dezvoltarea cancerului de piele. Mai ales pentru cei cu piele sensibila petele care apar in urma expunerii la soare, formatiuni care nu sutn inofensive pot aduce complicatii.

Partea benefica este ca expunerea la soare scade tensiunea arteriala. Prin cresterea vitaminei D de care ultravioletele sunt „responsabile”. De la risc scazut de a face atac cerebral si pana la atac de cord un grup de cercetatori reprezentanti ai  Universitatii din Edinburgh sustin ca poate sa prelungeasca viata.

Stim ca pielea bronzata este de un efect uimitor, iti aduce un plus in ceea ce priveste aspectul fizic insa cu riscul de a suferi mai tarziu nu te avanta in a sta la plaja mai mult decat necesar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*