Cafeneaua cu un alt concept de plata

O cafenea din Germania a urmat exemplul uneia din Rusia si a schimbat regulile de servire si consumatie. Ce poate fi surprinzator in acest sens? Insa daca te asteptai ca in conformitate cu ceea ce ai consumat sa platesti ideea este ca platesti pentru cat timp vei sorbi cafeaua.

Plata „pe timp” este un concept modern care aduce cu sine o noua viziune si care s-a si dovedit a fi eficienta si profitabila. Cum functioneaza noul „sistem”? Pentru fiecare ora petrecuta intr-o astfel de cafenea vei plati standard, 3 euro. In timpul acesta poti consuma cat poftesti, cate cafele sau gustari simti nevoia.

Partea buna este atat pentru consumatori cat si pentru patroni. In primul rand nu te urgenta ideea de pleca; cu un confort psihic, cu gandul ca poti consuma cat vrei clientii au tendinta de a se rasfata si de a petrece mai mult timp la o cafenea. O modalitate de a trage clienti, o strategie de marketing care aduce succesul garantat.

In al doilea rand este si castigul patronilor din originalitatea acestei idei. Competitia nu exista nu in planul de afacere ci in conceptul de plata si gandind practic daca clientul nu doreste sa depaseasca plata standard si se va incradra intr-o ora cel putin cafeneaua nu va fi plina pe termen lung cu cei care consuma putin. Te intalnesti cu prietenii, din aroganta alegi un loc select insa fie ca si principu al zgarceniei in viata fie chiar nu iti permiti bei o cafea in doua ore prelungite.

Excluderea unor astfel de cazuri si aducand un serviciu nou pe piata cafeneaua unde nu platesti consumatia propriu zisa ci timpul petrecut aici a devenit una populara. Cu o bratara pe care fiecare client o primeste la sosire aceasta va contoriza si va conta la pretul platit la final.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*