La un moment dat ajungi sa nu mai doresti sa lucrezi pentru un anumit angajator. Nu te mai multumeste ideea de munci pentru altcineva. Ajungi la acel moment in care te decizi ca este deosebit de important pentru tine insuti sa iti incepi si sa iti dezvolti propria afacere. Acest lucru este unul de admirat intrucat da dovada ca ai spiritul unui antreprenor si ca doresti sa avansezi cat mai mult in propria cariera.
Pentru a avea propria afacere va trebui sa pornesti la drum cu o idee bine stabilita. Aceasta o vei integra in planul tau de afaceri. Planul tau de afaceri ar trebui sa contina o serie de elemente care sa dicteze modul in care iti vei deschide si in care iti vei conduce propriul proiect in cursul anilor viitori.
In cadrul acestuia ar trebui sa ai dezolvate elemente precum datele legate de compania ta, localizare, capital social, actionari, tipul societatii. Dupa aceasta parte va trebui sa descii afacerea in sine; care este scopul acesteia, care e domeniul de activitate si cum va functiona compania.
Definirea pietei este deosebit de importanta intrucat aceasta va defini piata ta tinta. In functie de nisa de piata abordata iti vei putea crea un renume in lumea afacerilor. De cele mai multe ori piata careia te adresezi va influenta modul in care compania ta va avansa. Asadar alegerea pietei tinta este vitala pentru reusita compnaiei.
Planul de afaceri ar mai trebui sa curpinda si o descriere completa a serviciilor si produselor pe care le va comercializa compania. Cu cat mai exacta descrierea cu atat va fi mai reusit planul de afaceri.
Aceste informatii iti vor ajuta in cazu in care doresti sa apelezi la o serie de fonduri externe. Poti apela la diverse fonduri externe pentru a iti finanta afacerea. Fie ca e vorba de fonduri europene, fonduri minimis, sau de imprumuturi bancare, institutiile care iti vor oferi aceste fonduri vor verifica proiectul si costurile aferente.
Costurile legate de inceperea afacerii vor trebui a fi justificate, indiferent ca e vorba de cheltuieli administrative sau de cheltuieli legate de achizitii de imobile sau alte imobilizari corporale.
De asemenea planul de afaceri ar trebui sa adopte o viziune asupra anilor viitori asupra modului in care compania va avansa. De cele mai multe ori se realizeaza o previziune in care se anticipeaza modul in care costurile si veniturile vor fi acumulate in cadrul companiei.
Un plan de afaceri bine realizat poate duce la o afacere de succes.
Lasă un răspuns