Pasi in a renunta la fumat

Fumat

FumatRasplateste-te

Cand ai reusit sa nu fumezi o saptamana, trateaza-te cu o inghetata. La o luna, transforma inghetata intr-o cina cu friptura. Dupa un an, mergi intr-o vacanta de vis. Dar vino cu idei pentru rasplate mai mici pe drumul de a te pastra. Lauda-te, fiindca o meriti.

Cand renunti la fumat, arunca toate accesoriile de fumat.

Asigura-te ca ai renuntat cu adevarat si arunca tigari, brichete si chibriturile, tot ceea ce are legatura cu fumatul. Daca esti tentat sa pastrezi orice din aceste lucruri, nu esti serios asupra renuntatului la fumat.

Nu fi descurajat

Daca cazi in capcana, si tragi un fum din tigara unui prieten, nu te descuraja. A durat foarte mult timp sa ajungi in acest punct, asa ca ai putea sa nu fii capabil sa renunti peste noapte. Daca sa renunti ar fi usor, nu ar fi ramas prea multi fumatori.

Nu lasa familia si prietenii sa te saboteze

Sunt timpuri cand jumatate din cuplu vrea sau trebuie sa renunta si celalalt nu vrea. Acesta s-ar putea transforma intr-o situatie cu stres care nu ajuta la un obicei pe termen lung. Daca renunti din cauza unor probleme de sanatate, viata ta este la mijloc si trebuie sa comunici cu partenerul tau.

Semnificativul celalalt, ar putea sa aiba resentimente, ca si cum ar fi fortata sa renunte la fumat, desi nu este pregatita. Incearca sa fii sensibil, dar ferm, intrucat sa renunti este o miscare inteligenta din partea amandurora. Nu lasa un partener ce este inca tentat sa fumeze sa se alature, fii cel puternic.

Scapa de pofte cu gustari sanatoase.

Daca ai pofta de a suge ceva, ia-ti o bomboana pe bat. Tine cu tine gustari, cum sunt semintele de floarea soarelui, alunele, guma, bomboane fara zahar sau bucati de mar pentru cazurile in care simti nevoie de a avea ceva in gura.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*