Greselile te fac mai inteligent

Invata din greseli

Invata din greseliDe-a lungul drumului in viata, vor fi momente in care vei face greseli. Daca vei persevera prin ele, trebuie sa-ti pregatesti mentalitatea de a-i accepta de dinainte. La urma urmei, greselile sunt o parte inevitabila a calatoriei tale catre scop.

De fapt poti sa-ti transformi greselile in victorii de a invata. Nu iti fie frica sa fii mandru de propriile greseli si sa spui prietenilor tai despre ele si sa rada impreuna.

De exemplu, sa spunem ca vei lua primul interviu de job imediat ce iesi din facultate. Mergi la interviu, iar in cateva minute ai uitat ce vroiai sa zici si te-ai blocat in cuvinte. Aceasta ar putea fi o experienta neplacuta.

Cu toate acestea daca te-ai pregatit de inainte, sa vezi fiecare greseala ca o oportunitate de a invata, vei fi apoi capabil sa suni un prieten si sa imparti detaliile picante. Dupa acest lucru vei fi capabil sa te concentrezi din nou si sa incerci sa examinezi experienta pentru a-ti da seama cum ai putea sa faci ca urmatorul interviu sa mearga mai bine.

Astfel, nu va fi prea greu pentru tine cand vei face greseli si nu te vei pedepsi, pentru a pierde motivatia si sa mergi mai departe. Avand o atitudine cosntructiva si iertatoare inspre greseli te vor ajuta sa te regenerezi mai repede si iti va permite sa folosesti experienta pentru a te reconcentra si a-ti rafina abordarea.

Lasa-i pe cei care te urasc sa-ti alimenteze dorinta. In timp ce vrei sa realizezi ceva, ai putea da peste oameni care iti pun la indoiala subtil sau explicit abilitatea de a reusi, acestia sunt cei care urasc.

Cine stie de ce au ales sa-si petreaca energia criticandu-te sau avand dubii despre tine. Probabil sunt gelosi, sunt rai sau nu au nimic altceva mai bun de facut. Indiferent, nu conteaza, trebuie sa eviti sa te implici cu ei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*