Subcultura gotica- comunitatea celor depresivi

gotic

goticEste autoexprimarea oglinda adevarului nostru interior? Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea de la Oxford sugereaza ca oamenii gotici sunt mai susceptibili sa sufere de depresie si chiar de auto- vatamare corporala. ”Studiul nostru arata ca auto exprimarea, sau poate ca mai mult decat atat- autoidentificarea- reprezinta un factor important care trebuie luat in considerare atunci cand evaluam vulnerabilitatea in fata depresiei si a autovatamarii corporale”- sustine Dr. Lucy Bowes, om de stiinta in cadrul Departamentului de Psihologie Experimentala de la Universitatea Oxford.

Chiar mai mult decat atat, autorii studiului au mai remarcat ca ”o doza puternica a raspunsului de indentificare alternativa sau gotica dar si de autovatamare corporala au fost raportate in zone precum Scotia, Germania si Anglia… iar studiul nostru identifica si o asociere puternica intre autoidentificare si depresia la un adult gotic.”

Non-Conformism

Pentru a defini persoanele gotice, oamenii de stiinta au citat din Dictionarul Oxford: ”un membru al unei subculturi care favorizeaza imbracamintea de culoare neagra, machiajul in alb si negru si care asculta muzica gotica”. Asemeni oricarei subculturi, si acesta se mandreste cu diversitatea de care da dovada, iar oamenii de stiinta au remarcat ca membrii culturii gotice impartasesc gustul pentru haine alternative si muzica si prefera culoarea neagra, o stare de spirit morbida si estetica. Pentru cei care nu sunt destul de informati, comunitatea goth poate reprezenta o sursa importanta de validare a oamenilor care simt ca nu au loc nicaieri in alta comunitate.

Cu toate acestea, o fi adevarat ca masca exterioara tradeaza simtirile interioare? Studiile din trecut sustin ca membrii culturii goth prezinta un risc crescut de autovatamare si de tentativa de suicid in randul adolescentilor care adopta o astfel de cultura.

Cultura gotica a aparut la inceputul anilor 1980 in Marea Britanie, aceasta fiind o cultura care a reusit sa supravietuiasca pana in ziua de azi, spre deosebire de culturile din acele vremuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*