Lemnul tot mai rar in Romania

motoare-electrice
motoare-electrice

Regele lemnului in Romania, Holzindustrie Schwighofe a ajuns in ultimii cinci ani sa detina o cifra de afaceri de peste jumatate de miliard de lei utilizand industria lemnului si a prelucrarii acestuia, motiv pestru care a ajuns sa detina unele din cele mai mari fabrici din Romania, care asigura locuri de munca pentru mai bine de 1000 de persoane.

Industria lemnului in Romania

Cand vorbim despre industria lemnului in Romania vorbim despre industria Holzindustrie Schwighofer, care este parte a acestui grup ce are radacini in Austria, cu peste 400 de ani de experienta in afacerile de prelucrarea lemnului. In prezent, activitatea acestui mare grup se bazeaza pe unele domenii considerate a fi principale, printre care industria lemnului, productia de vascoza,  silvicultura, precum si productia de bioenergie.

Cand vorbim despre industria lemnului, vorbim si despre procesele prin care se obtin cele mai multe produse finite si despre modalitatea prin care acestea trec prin cele mai noi utilaje agricole sau de productie. Din acest motiv, fabricile de la Sebes, Radauti, Siret si Comanesti au nevoie de spatii bine aerisite, in care se vorbeste cu si despre motoare electrice care asigura buna functionare a halelor de productie si taiere a materialelor lemnoase. Daca aveti nevoie de motoare electrice, va recomand bracomotoareelectrice.ro.

Din acest motiv este bine ca aceste spatii sa fie bine aerisite si sa fie in cele mai bune conditii pentru ca unele aspecte care tin de igiena si de siguranta muncitorilor pot fi grav afectate de procesele de productie, incat cei care lucreaza in aceste fabrici au nevoie de diverse echipamente de productie, in cele mai bune conditii de siguranta.

Fabrici detinute de Holzindustrie Schwighofer

    • fabrica de cherestea din Sebes;
    • fabrica de cherestea din Radauti;
    • fabrica de panouri incleiate din Siret;
    • fabrica de panel din Comanesti;
    • fabrica de cherestea Reci ( in curs) ;
    • fabrica de cherestea din Kolomyja (etapa de pregatire).

Se spune ca industria prelucrarii lemnului din intreaga Europa nu sta prea bine la acest capitol, pentru ca se taie hectare intregi de paduri, care raman fara cele mai multe specii de arbiri, insa se pare ca tara noastra are cele mai bune piete de desfacere, pentru ca nu se trimit catre exterioe doar materialul brut, ci unul prelucrat la o calitate superioara care este vizibila de la primul aspect.

Pentru ca cele mai multe utilaje sunt cele care pregatesc lemnul, il taie si il proceseaza pentru a obtine produsele finite, aceste utilaje au nevoie de cele mai bune piese, incepand de la ventilatoare si motoare, si finalizand cu cele mai mici piulite sau suruburi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*