Semnificatia marketingului

marketing
marketing

marketing

Nici o afacere nu poate reusi sa aiba succes fara ajutorul unei strategii si a unui plan de marketing bine pus la punct. Cel mai important scop al procesului de marketing este de a obtine satisfacerea clientilor. Clientii tai trebuie sa stie despre produsele si serviciile pe care le oferi.

Marketingul ajuta la cresterea vanzarilor, a profitului si a traficului clientilor pe site si in magazinele sau in cadrul locatiilor in care se vand produsele si serviciile in cauza. Ajuta o companie sa stabileasca o baza de clienti fideli. De exemplu, pti lua in considerare o companie care fabrica un gen de sapun pentru copii. Daca proprietarul promoveaza produsul in cel ami adecvat fel posibil, astfel se va asigura ca  isi va cladi un grup de clienti care ii vor fi loiali.

De maine, chiar daca multe se vor schimba si vor aparea si alte branduri cu produse asemenatoare sau care sa te concureze intr-un anumit fel, tu nu va trebui sa iti faci probleme pentru ca vei avea de partea ta clientii fideli care vor ramane mereu alaturi de brandul tau ca si fanii loiali ai unui star rock.

Insa, in caz contrar, daca un produs nu este promovat asa cum se cuvine sau deloc, nici nu va castiga popularitate, nici atentie din partea media si nici nu va stabili o baza solida de clienti loiali. Avand in vedere competitia mare si puternica, produsele sau serviciile tale vor da gres in curand si nu isi vor gai un loc pe piata produselor sau serviciilor pe care le-ai introdus.

Un alt lucru de luat in considerare  este constientizarea brandului care este adusa in fata datorita procesului de marketing. Acest ucru este mai mult valabil pentru companiile noi pe o anumita piata. Ceea ce am scris mai sus este o introducere mai mica la ceea ce inseamna marketingul si multele sale componente, insa este nevoie de ceva mult mai detaliat pentru a-ti da seama despre ceea ce inseamna marketingul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*