Alimente trendy in bucatarie

alimente trendy
alimente trendy
alimente trendy
alimente trendy

Portocalele sunt de cele mai multe ori consumate sub forma de suc de portocale, proaspat stoarse, de obciei la micul dejun sau alaturat meselor principale ale zilei. Aceste fructe minunate si portocaliii sunt foarte cunoscute si iubite datorita continutului de vitamina C, insa sunt de asemenea foarte cunoscute si pentru ca sunt o sursa buna de potasiu, folati si fibre.

Este totusi mai bine sa manacam tot fructul pentru ca astfel vom avea parte de intregul continut de ingrediente de care are nevoie organismul. Trebuie sa profitam de fibrele portocalelor care se pierd de obicei atunci cand facem suc de portocale la robot. Insa, totusi, pana si sucul natural din cand in cand baut poate constitui o bautura foarte buna anti-inflamatoare si antioxidanta.

Micile sau marile si dulcile capsuni sunt bogate de asemenea in vitamina C de care are nevoie corpul nostru pentru functionarea foarte buna a sistemului imunitar si pentru intarirea tesuturilor musculare, dar sunt pline si de folati, una dintre vitaminele B prezente in capsuni. Acestea contin de asemenea si un mix de componenti benefici numiti acid elagic, antocianine, cercetine si catecine, care pot avea puternice efecte anti-inflamatoare.

Rosiile sunt bogate in vitamina A si vitamina C. Rosiile produc de asemenea si anumiti componenti numiti licopene si tomatine care se pare ca au potential sibeneficii in promovarea si ameliorarea sanatatii organismelor noastre. La fel ca si in cazul capsunilor, rosiile pot avea proprietati foarte bune anti-inflamatorii.

Nu este vorba ca doar aceste alimente si legume sau fructe sunt foarte bune pentru bucataria noastra, de luat in considerare si de pus in camara sau frigider, dupa caz. Este vorba ca acestea sunt oricand benefice pentru imbunatatirea sanatatii noastre generale, plus ca sunt foarte gustoase mai ales daca sunt proaspete sau adaugate ca potentiatori de aroma in diverse mancaruri. Sunt trendy mereu in bucatarie, sunt legumele si fructele de sezon 😛

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*