Presupuneri false legate de tehnologie

presupuneri false tehnologie
presupuneri false tehnologie

Chiar daca miturile sunt de obicei false, de aici venind si numele lor, de mituri, cateodata e mai dovedeste si ca unele dintre ele sunt adevarate, mai ales in situatiile in care sunt testate si dau dovada de realitatea spuselor si presupunerilor.

Asa cum se intampla si in emisiunea „MythBusters”, unele dintre miturile prezentate in cadrul acesteia sunt false, dar unele sunt si adevarate, si asta se dovedeste dupa cercetari indelungate efectuate de catre specialisti.

Un mit tehnologic ar sustine ca aparetele foto cu mai multi megapixeli sunt mai bune si mai performante. Stii ca atunci cand posezi un nou aparat foto sau o camera toata lumea te intreaga cati megapixeli are.

Asta se intampla de obicei pentru ca oamenii cred, de obicei eronat, ca acele aparate foto cu pixeli mai multi sunt mai bune si mai performante, prin urmare te si pot lauda pentru alegerea facuta. Daca nu, aceste persoane considera ca se putea si mai bine si ca pozele ar iesi mai clare si mai calitative daca a ta camera foto ar avea mai multi megapixeli.

De fapt, megapizelii pe care ii contine o camera foto nu au nici in clin, nici in maneca cu calitatea si claritatea pozelor facute, ci au legatura doar cu dimensiunile acestora. ai degraba, si este dovedeit, calitatea fotografiilor este determinata de procesorul camerei foto, de optica sa si de tipul si marimea senzorului.

Daca tot vrei sa te alegi cu o camera foto buna, si daca poti alege intre o camera cu 16 MP, insa care sa dispuna de un senzor mai mare si intre o camera  de 20 MP si senzor mai mic, aleg mereu prima varianta, pentru ca nu va da gres. Asadar, mitul este fals si dovedit fals.

Un alt mit tehnologic este legat de faptul ca de iti vei inchide aplicatii care ruleaza permanent in smartphone, vei economisi astfel si viata bateriei. Se spune ca orice tip de telefon inteligent ar putea sa faca multi-tasking, insa mai multe aplicatii deschise simultan ar consuma mai repede bateria telefonului.

Cumva, acest mit este fals pentru ca tipurile de sisteme de operare al diferitelor smartphone-uri este diferit de la caz la caz, asadar si durata bateriei poate fi mai mica sau mai mare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*