Din moment ce hoverboard-urile au dat nastere unor discutii controversate in randul utilizatorilor, nu putem sa nu recunoastem ca un astfel de aparat chiar este un dispoztiv destul de distractiv care ne poate tine ocupati vreme de mai multe ore. In prezent, ARCA Space Corporation din New Mexico a dezvoltat un dispozitiv electronic care poate pluti cu adevarat deasupra oricarui fel de teren, inclusiv si deasupra apei. Designul sau poate mentine pana la 110 kilograme si zboara pana la aproape o jumatate de metru deasupra pamantului.
ArcaBoard
Creatorii ArcaBoard numesc acest dispozitiv ca fiind prima descoperire revolutionara de la inventarea bicicletelor, a automobilelor si a avioanelor, sustinand ca permite oricarei persoane sa zboare oriunde isi doreste. Ei bine, acest lucru este posibil daca ai 20.000 de dolari la indemana. ArcaBoard este un dispozitiv echipat cu 272 cai putere si 203.000 watt. Rezistenta maxima este de sase minute, asa ca dispozitivul nu poate fi utilizat decat in cazul excursiilor de scurta durata. Masinaria rectangulara reprezinta cel mai usor vehicul personal creat vreodata- potrivit Arca- si se poate deplasa in orice directie se doreste, inclusiv in sus.
Dispozitivul ArcaBoard este fabricat din materiale usoare si rezistente si are o greutate de 81 kilograme. Pentru a reusi sa zboare, aparatul are in componenta sa si 36 de ventilatoare de mare putere ce sunt dirijate electric, care pot atinge o impingere de maximum 63 kilograme. De asemenea, sistemul de stabilizare incorporat in ArcaBoard poate fi controlat cu ajutorul unui smartphone, pentru a se asigura o plimbare cat mai sigura. 90% din interiorul dispozitivului este ocupat de controlere si baterii- componente care creeaza caldura si care apoi este disipata printr-un sistem de codificare de inalta performanta.
„ArcaBoard reprezinta o revolutie in miscare”- sustine creatorul roman, Dumitru Popescu, CEO al ARCA Space Corporation. „In ultimii 17 ani de zile am reusit sa dezvoltam mai multe tehnologii aerospatiale care sa urce spre cer. Insa, noi am aplicat cunostintele cu realitatea si, se pare, ca visele chiar pot sa prinda realitate”- mai adauga acesta.
Lasă un răspuns