De ce să folosești uleiul de cânepă?

www.uleielixir.ro

Semințele de cânepă au diferite utilități. Ele pot fi consumate crude sau transformate în făină. Prin presarea la rece a semințelor se obține și uleiul de cânepă care este bogat în acizi grași nesaturați. Acest ulei are o istorie lungă de utilizare în cultura estică sub forma unui remediu natural cu o versatilitate funcțională. Însă de-a lungul timpului în Vest, nu a fost apreciat din cauza unui zvon cum că ar fi în strânsă legătură cu Cannabis – afirmații negate mai târziu de specialiști, cele două fiind asemănătoare, însă totuși diferite. Motiv pentru care, este mai puțin folosit comparativ cu alte uleiuri – de exemplu, floarea-soarelui, măsline– dar, în ultimul timp, a câștigat mai mult teren.

Caracteristica cea mai deosebită a acestui ulei canepa este culoarea uleiului, care e verde translucid. Din moment ce acest ulei este produs prin presarea la rece, este recomandat să fie depozitat în frigider, înainte și după deschiderea sticlei. Altfel, se oxidează într-o scurtă perioadă de timp.

  • Beneficii ale uleiului de cânepă

Datorită conținutului de sitosterol, acest ulei ajută la păstrarea colesterolului la un nivel scăzut în organismul nostru. Conținutul de Omega 3 și 9 este un alt factor care ajută în controlul colesterolului. Acizii grași din componența sa fac miracole pentru piele, vindecând acneea, eczema și altele asemenea.  Astfel, proprietățile acestui ulei ajută la vindecarea celulelor, în special a pielii.

Datorită raportului dintre acizii grași Omega 3 și 6, uleiul de cânepă este benefic pentru sănătatea inimii și funcționarea corectă a sistemului cardiovascular.

  • Folosește-l la gătit

În schimb, în general nu este recomandat să încălzești acest tip de ulei la temperaturi mari. Când se încălzește prea mult, uleiul de cânepă pierde din nutrienți, iar gustul i se schimbă. Dar asta nu înseamnă că nu poate fi folosit în mâncare, ba din contră! Gustul lui special îl face potrivit pentru mâncăruri relativ reci – care nu necesită încălzire.

Acest ulei de cânepă este mult mai aromat decât majoritatea uleiurilor și este în special folosit sub formă de dressing în cazul salatelor. În schimb, nu este recomandat pentru deserturi, având  o aromă mult prea puternică. Poate fi adăugat humusului, shake-urilor proteice, în sosuri, supe reci, paste și multe altele asemenea.

  • Ai grijă ce cumperi!

Când cumperi acest tip de ulei, trebuie să te asiguri că este presat la rece și este neprocesat. În felul acesta, poți fi sigur că este în stare optimă pentru a fi consumat – încă mai are calități nutritive și un număr mare de vitamine.

În general, trebuie să fie pus în sticle de culoare închisă și depozitat în zone întunecate și reci, pentru a-și păstra calitățile. Deci, uleiul de cânepă trebuie ferit de căldură excesivă și lumină.

Datorită faptului că uleiul de cânepă este considerat relativ nou pentru consum, multe persoane sunt sceptice privind beneficiile pe care le oferă corpului nostru. În cazul în care ești interesat să îl încerci, poți accesa site-ul www.uleielixir.ro și să citești mai detaliat despre caracteristicile lui.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*