Cum afli din timp ca inima ta este bolnava

caritsanmed.ro

Studiile au aratat ca principala cauza de deces la nivel mondial sunt bolile de inima. Semnele unui atac de cord ne sunt mai mult sau mai putin cunoscute insa trebuie sa fim atenti la semnalele timpurii prin care corpul ne transmite ca inima este in pericol. Exista niste simptome pe care pacientii le experimenteaza cu luni sau ani inainte de a suferi un atac de cord, pe care specialistii le-au detectat si le-au impartasit cu noi. O viata sexuala cu probleme este simptomul cel mai frecvent detectat la pacientii care au suferit un infarct.

Iata si indiciile care trebuie sa te detemine sa calci pragul unui cardiolog Mures.

Probleme de natura sexuala

Acest simptom priveste partea masculina caruia nici prin gand nu i-ar trece sa asocieze disfunctia erectila cu semnul unei boli cardiace in dezvoltare. Exista si in cazul femeilor o difunctionalitate la nivelul zonei genitale. In cazul acestora orgasmul este impedicat din cauza fluxului de sange redus.

Insa se pare ca barbatii cu varsta cuprinsa in intervalul 40-50 de ani sunt cei mai vizati in a avea o problema cu inima, pe fondul unei disfunctii erectile. Altfel spus, riscul este dublu in cazul barbatilor mentionati, spre deosebire de cei care nu au probleme de natura sexuala, desi se incadreaza in aceeasi categorie de varsta.

Probleme de respiratie in timpul somnului

Aproape o normalitate, am putea spune. Insa daca sforai atat de tare incat iti determini partenera sa isi puna dopuri de urechi, inima ta poate fi in pericol. Respiratia neregulata in timpul odihnei a fost asociata cu toate tipurile de afectiuni cardiovasculare, chiar si cu atacul de cord. Riscul de a face un atac de cord se tripleaza in cazul persoanelor cu apnee de somn. Asta se explica prin faptul ca inima trebuie sa pompeze mai mult sange pentru plamanii care se incordeaza pentru a suplini lipsa de oxigen.

Gingiile cu probleme

Gingiile umflate, dureroase sau care sangereaza nu intra numai in sfera simptomelor unei parodontoze. Acestea pot fi in aceeasi masura si semnele timpurii ale unei boli cardiovasculare. Parodontoza poate fi chiar un efect secundar al unei circulatii proaste cauzate de boala de inima, asta cred expertii. Tot ei sunt cei care analizeaza profund problema si iau in calcul ipoteza unei bacterii care declanseaza boala gingiilor si depozitele din interiorul arterelor coronariene. Reactia organismul la inflamatiile de lunga durata poate avea legatura cu situatia descrisa.

Picioarele umflate

Desi ti-ai cumparat perechea de pantofi potrivita dupa piciorul tau si totusi acestia devin stramti la sfarsitul zilei, este posibil sa ai o problema cu retentia de fluide. Mai ales atunci cand incheieturile mainilor si degetele devin mai groase decat in mod normal. Retentia de fluide – denumita si edem in terminologia de specialitate – poate fi un semn al unei afectiuni arteriale, insuficiente cardiace sau o alta forma de boala cardiovasculara. Ea apare atunci cand inima nu pompeaza sangele in mod eficient, pentru ca tesuturile sa se curete de reziduuri. Primele parti afectate de edem sunt extremitatile, deci picioarele, gleznele, degetele, mainile – pentru ca acolo circulatia este mai slaba.

Daca ai observat oricare dintre aceste manifestari, individual sau impreuna, nu mai sta pe ganduri si cauta ajutorul unui specialist. Daca esti din Targu-Mures, apelaza cu incredere la serviciile oferite de caritsanmed.ro in vederea unui examen cardiovascular.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*