Termostatul inteligent – de ce sa il alegi si ce avantaje iti aduce

termostat salus

Mai mult ca sigur ai auzit despre cat de avantajos poate fi un termostat, in special daca il instalezi la centrala. Ajungi sa economisesti, ai parte de temperaturile ideale oricand si eficientizezi consumul. Totusi, poti avea mult mai multe beneficii daca alegi un termostat inteligent, aliniat cu tehnologiile moderne.

Termostatul inteligent face parte din categoria solutiilor de nivel premium disponibile pe piata atunci cand vine vorba de termostate ambientale. Functiile pe care le poate indeplini un asemenea termostat le cuprind pe cele ale termostatelor clasice, insa exista si avantaje suplimentare date de flexibilitatea pe care o poate oferi termostatul inteligent. Pentru mai multe detalii, poti sa cauti informatii despre ce poate sa ofere un sistem iT 600 Smart Home 2018.

Ce avantaje ofera un termostat inteligent?

Principala utilitate a unui asemenea dispozitiv se refera la maniera in care poate fi controlat. Daca alte tipuri de termostate, din categoria celor clasice, pot fi controlate in exclusivitate manual, cele inteligente pot fi monitorizate si controlate de la distanta, in orice moment, indiferent de locatie.

Acest lucru este posibil multumita faptului ca termostatele inteligente sunt prevazute cu conexiune la internet. Prin functia de control bazata pe aceasta conexiune au fost astfel anulate numeroase minusuri ale termostatelor clasice. Spre exemplu, daca in cazul unui termostat ambiental clasic programarea trebuia facuta direct, de la domiciliu, in cazul celor inteligente setarile pot fi facute de oriunde, direct de pe smartphone, tableta sau laptop.

Un alt atu al termostatelor inteligente este dat de faptul ca poate sa ofere in timp real informatii despre temperatura ambientala, apa calda sau consumul de energie inregistrat de centrala termica. In orice moment, utilizatorul va sti care este statusul acestor date si va putea actiona in consecinta, in vederea eficientizarii consumului si obtinerii nivelului de confort termic dorit.

Posibilitatea de programare a termostatului inteligent permite de asemenea utilizatorului sa seteze modul de functionare a centralei termice in functie de propriul program zilnic. Intr-o maniera simpla si intuitiva, se pot seta valori ale temperaturii care sa fie mentinute in perioada zilelor lucratoare dar si a celor de weekend; in plus, exista si optiunea modului vacanta, care devine foarte utila in perioada concediilor.

Daca in cazul altor tipuri de termostate toate setarile si programarile erau pur si simplu resetate la fiecare pana de curent, in cazul termostatelor inteligente acest neajuns este eliminat. Aceste dispozitive memoreaza setarile efectuate de utilizator si le pastreaza fara probleme, chiar daca intervin caderi de tensiune sau apare necesitatea inlocuirii bateriilor termostatului.

Nu in ultimul rand, termostatele inteligente permit setarea temperaturilor intr-o maniera 100% personalizata. Zone diverse din locuinta pot fi astfel incalzite distinct: in cele utilizate mai intens temperatura poate avea un nivel mai ridicat (dormitor, bucatarie, living, etc.), iar in zonele frecventate mai putin, temperatura poate fi mentinuta la un nivel mai scazut (holuri, dressing, etc.).

Avand in vedere toate aceste avantaje, achizitia unui termostat inteligent poate fi solutia ideala, care ajuta orice proprietar sa economiseasca, pastrand de asemenea in locuinta un confort termic sporit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*