Arta tatuajului si sarcina

Iubitorii de tatuaje manifesta un interes major in a continua o astfel de practica. Se spune ca dupa ce ai gasit curajul de a face primul pas este ca si o dependenta spre a continua. Pur si simplu te atrage si ajungi sa iti dai seama de o semnificatie mai profunda a acestor desene pe piele. Vei gasi o interpretare simbolica pentru varii situatii, vei gasi un simbol care sa aiba o conotatie sentimentala. Este insa si contraindicat? Cel putin in timpul sarcinii.

Perioada de sarcina este pentru viitoare mama dificila intr-o oarecare masura in conditiile in care se pune problema ca orice activitate si obisnuinta de zi cu zi sa afecteze si bebelusul. Tatuajele ar putea sa faca parte din categoria aceasta. Riscurile la care se supune o viitoare mama sunt ingrijoratoare. Pentru ca aceasta este cu mult mai sensibila ca pana acum sansele de a avea o infectie sau o alergie sunt mai mari. Si tocmai infectia cu hepatita B sau cu HIV este cea care se poate contacta indiferent daca este insarcinata sau nu. Sterilizarea acelor cu care se realizeaza un tatuaj este uneori pusa la indoiala.

Totodata nu este indicat sa alaptezi daca ai un tatuaj pentru ca din nou ceea ce poate rezultain urma tatuarii ca si infectie sau alergie se poate transmite prin laptele matern. Cunoscut a fi necesarul pentru copil, pentru cresterea sa optima practic ii limitezi celui mic un drept.

Si cum nu era de ajuns afla ca sunt unele cazuri de spitale unde se refuza a se face o anestezie epiduriala in cazul in care mama are un tatuaj pe spate. Desi sunt voci care spun ca nu exista o corelatie stiintifica intre acestea unii vor refuza si din nou iti asumi un risc.

Desi in zone precum India, Egipt tatuajele cu henna sunt frecvente si parte din cultura, chiar si viitoarele mame sunt tatuate- considerandu-se a fi o metoda de bun augur pentru copil- recomandarea este cel putin sa amani momentul pana dupa nastere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*