Este in regula sa iti faci un tatuaj in timpul sarcinii?

Sarcina este una dintre cele mai memorabile faze din viata unei femei, iar foarte multe dintre femeile care sunt inebunite dupa tatuaje isi vor dori sa isi faca un tatuaj in aceasta faza inedita a vietii lor. Totusi, este sanatos si lipsit de riscuri sa iti faci un tatuaj in timpul sarcinii? In acest articol vom vorbi despre acest lucru si te vom informa in legatura cu riscurile pe care le implica un tatuaj facut in timpul sarcinii.

Tatuajele au fost o parte a civilizatiei umane inca din cele mai vechi timpuri si dateaza inca de mii de ani. De fapt, practicarea de tatuaje cu tus din planta de henna a fost folosita inca din antichitate de catre vechii egipteni. Totusi, trebuie sa stii ca un asemenea gen de practica se poate dovedi a fi extrem de nociva pentru noii nascuti din mai multe considerente.

In primul rand, aplicarea de tatuaje pe corpul mamei in timpul sarcinii se poate dovedi extrem de riscanta deoarece poate sa se conluzioneze in infectii care pot influenta o dezvoltare corecta si armonioasa a viitorului copil. Mai mult decat atat, poti sa-ti expui chiar si copilul la infectii atunci cand se recurge la tatuaj in timpul sarcinii.

In al doilea rand, atunci cand vine vorba despre tatuaje, trebuie sa stii ca substantele folosite pentru a tatua pielea nu sunt decat chimicale care se pot dovedi a fi extrem de nocive pentru viitorul tau bebelus. Asadar, este clar ca tatuarea in timpul sarcinii poate introduce in joc diverse complicatii cauzate de substantele chimice din tatuaje.

Acum ca stii cum poate afecta un tatuaj facut in timpul sarcinii sanatatea viitorului tau copil, sunt sigur ca te vei gandi de doua ori inainte sa recurgi la acestea pentru a marca un eveniment important din viata ta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*