Alimente ce contin probiotice

Exista o adevarata zarva si un mare tam-tam legat de continuturile produselor si printre nutritionistii despre alimentele care contin probiotice, bacteriile benefice care traiesc in organismele noastre si ajuta oamenii sa digereze si sa proceseze mancarea in mod adecvat.

Aceste bacterii sunt regasite in mod obisnuit in produsele lactate cum ar fi iaurtul, branza si kefirul, insa pot fi gasite de asemenea si in produsele vegane cum ar fi kombucha, miso, tempeh si sauerkraut.

Ce sunt probioticele?

Termenul de „probiotic” reprezinta „pentru viata”. Cu toate ca majoritatea oamenilor cred ca toate bacteriile sunt daunatoare, exista tot atat de multe bacterii care ajuta la mentinerea corpurilor noastre intr-o stare de functionare optima iar probioticele sunt incluse in aceasta categorie.

Cele mai intalnite probiotice de care se poate sa fi auzit sunt Lactobacillus si Bifidobacterium. Fiecare grupa are diferite tulpini si specii si diferitele alimente contin diferite tulpini  in cantitati variate. Se recunosc beneficiile probioticelor  si se observa ca bacteriile sunt importante in reglarea functiilor respiratorii, digestive si imunologice pe care le indeplineste organismul nostru. Cercetarile sugereaza faptul ca probioticele pot ajuta la eliberarea unor simptome ale unor boli.

Probiotice

Unele companii au ajuns la concluzia ca probioticele sunt bune si au inchis rapoartele despre beneficiile de sanatate ale probioticelor siau inceput sa isi eticheteze produsele drept benefice pentru sanatatea digestiva datorita bacteriilor pe care le au in continut. Oricum, nu toate probioticele  au demonstrat  a fi eficiente in imbunatatirea si reglarea sanatatii, astfel ca etichetarea produselor poate fi foate inselatoare.

Daca vrei sa te asiguri ca  alimentele  pe care le cumperi contin probiotice  care sunt dovedite stiintific ca ar fi sanatoase, descopera numele probioticelor din anumite produse si cauta anumite cercetari si studii stiintifice care sa rezulte ca au in continut acele tulpini. Exista dua categorii principale de alimente probiotice: produse lactate si alimentele fermentate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*