Tigrul bengalez este unul dintre cele mai interesante sase subspecii de tigru. Tigrii apartin aceleiasi familii ca si pisica, fiind cei mai mari membri ale acestei familii. Dintre cele sase subspecii de tigru care au mai ramas, tigrul bengalez este al doilea in ceea ce priveste marimea, fiind surclasat de catre tigrul siberian. Trei sferturi dintre tigrii bengalezi se gasesc in India. Totusi, exista si alte tari in care se pot gasi acest gen de felina, printre care se numara Nepal, Butan, Bangladesh, China si Tibet. Din cauza defrisarii si a braconajului, in lume nu mai exista decat un numar foarte mic de tigri, in jurul a 2000 de exemplare. In continuare voi prezenta cateva lucruri interesante legate de tigrul bengalez.
- Sunt animale foarte frumoase, spatele lor fiind multicolorat, avand dungi negre, pe un fond oranj-rosiatic. Partea inferioara si din zona picioarelor are o culoare alb-crem.
- Ca si majoritatea animalelor salbatice, tigrii bengalezi prefera sa vaneze noapte, dungile ajutandu-i sa se camufleze printre umbrele unei ierbi inalte.
- In medie, un tigru bengalez masoara in jur de 3 metri si cantareste in jur de 250 de kg. Femelele tigrilor bengalezi cantaresc mai putin decat masculii. Recordul de greutate la un mascul este de 388 de kg.
- Intr-o singura noapte, tigrul bengalez poate consuma intre 20 si 30 de kg de carne.
- Tigrii bengalezi adora sa petreaca foarte mult timp in apa, avant tendinta sa-si urmareasca prada si s-o ucida in apa.
- Tigri bengalezi sunt fiinte solitare si le place foarte mult sa traiasca in singuratate. Chiar daca este mai greu, acestia vaneaza adesea in singuratate, risipind astfel foarte mult din prada.
- Atunci cand incep sa faca pui, masculul si femela de tigru stau impreuna pentru a-si proteja puii.
- Tigrul bengalez este rasa de tigru din care deriva faimosul tigru alb, acesta nefiind decat tot un tigru bengalez care sufera de albinism.
Lasă un răspuns