In ziua de azi tot mai multe persoane au probleme cu genunchii, dezvoltand afectiuni precum artroza. Aceasta este practic o afectiune degenerativa ce afecteaza in mod normal persoanele cu varsta de peste 65 de ani si nu se vindeca de la sine.
Persoanelor care sufera de gonartroza (artroza genunchilor) li se recomanda in faza incipienta tratamente non-chirurgicale. Si aici vorbim despre evitarea oricarui efort fizic ce poate duce la agravarea bolii, administrarea de analgezice sau antiinflamatoare nesteroidiene pentru ameliorarea durerii resimtite si injectarea cu acid hialuronic in articulatia genunchilor.
In mod normal, specialistii in domeniu recomanda o combinatie intre cele trei metode descrise mai sus pentru o eficienta maxima. Efortul fizic poate fi usor de evitat, putem apela oricand la familie sau cunostinte in situatii de urgenta de exemplu. Medicamentele le gasim la orice farmacie si ar trebui administrate doar in functie de prescriptia medicului, nu luate dupa alte recomandari.
Infiltratia cu acidul hialuronic
In ceea ce priveste injectarea articulatiei genunchiului cu acid hialuronic sunt cateva aspecte pe care ar trebui sa le cunoastem inainte de a urma aceasta procedura. Sa discutam in prima faza despre ce este acidul hialuronic. Ei bine, acesta este un compus format din acid glucuronic si N-acetilglucosamina secretata de catre organismul uman si se gaseste in derma, in lichidul sinovial al articulatiilor si in umoarea vitroasa a ochiului.
Ce efect au infiltratiile cu acid hialuronic in ortopedie? Acestea practic au ca scop stoparea degradarii articulare si reducerea durerilor, acest tip de tratament realizandu-se cu succes de mai bine de 35 de ani.
Bolile degenerative pentru care este indicat acidul hialuronic
Specialistii recomanda infiltratiile intra-articulare cu acid hialuronic in cazul in care suferim de una din urmatoarele afectiuni: gonartroza, coxartroza, artroza gleznei, artroza de umar, artroza de genunchi sau orice alta forma de artroza.
Doar medicul ortoped este in masura sa stabileasca daca putem urma un astfel de tratament!
In acest sens, Clinica Masaya dispune de toate resursele umane si materiale pentru a determina cu exactitate diagnosticul si pentru a efectua o procedura de calitate cu efecte pe termen lung. Experienta personalului medical in acest domeniu, dar si studiile acestora stau la baza unor rezultate exceptionale obtinute de-a lungul timpului in cadrul clinicii pentru pacientii ce sufera de una din afectiunile enumerate mai sus.
Care sunt efectele infiltratiilor cu acid hialuronic?
Avantajele acestui tip de tratament sunt numeroase. Mentionam aici drept beneficii: inhibarea durerii, reducerea inflamatiei, cresterea mobilitatii, lubrifierea articulatiei, protejarea cartilajului osos, protejarea membranei sinoviale, scaderea riscului de a ajunge la artroplastie si multe altele. Tot ca si un avantaj ar putea fi mentionat si faptul ca aceasta procedura nu implica vreo complicatie majora. Poate aparea doar o mica umflatura si disconfort la nivelul zonei injectate.
Toate beneficiile enumerate anterior pot dura de la cateva luni si pana la cativa ani, iar repetarea procedurii dupa o perioada de timp nu poate aduce decat o imbunatatire a starii de sanatate.
Mai multe detalii in ceea ce priveste tratamentul cu acid hialuronic, dar si felul in care este efectuata procedura in sine putem regasi accesand pagina dedicata special acestui subiect pe site-ul oficial al clinicii: https://clinicamasaya.ro/infiltratia-cu-acidul-hialuronic.
Lasă un răspuns