Cum sa scrii e-mail-uri mai bine

e-mail

Vrei sa-ti impui o rezolutie pentru noul an de care chiar sa te poti tine? Una care iti va aduce imbunatatiri atat in viata cat si in cariera, care va usura viata colegilor tai si nu numai? Ia-ti angajamentul personal de a scrie e-mail-uri mai bune, mai simple, mai clare. Acel tip de e-mail-uri pe care oamenii abia asteapta sa le citeasca. Iata in continuare cateva modalitati prin care e-mail-urile pe care le trimiti vor trece de la stagiul de mediocre la e-mail-uri pur si simplu uimitoare.

1. Anunta-ti intentiile dinainte si treci cat mai repede la subiect. Poti folosi o fraza de genul: „Buna! Stiu ca esti ocupat acum, te pregatesti pentru conferinta la care ai de mers, asa ca trec direct la subiect. Iti scriu acest e-mail pentru ca…”

2. Incearca sa incluzi o singura idee principala in fiecare e-mail:

„Ce trebuie tinut minte aici e…” sau „Ideea principala e…” sau „Ceea ce am nevoie de la tine acum este…”

3. Incearca sa folosesti declaratii, nu intrebari deschise.

„Consider ca lansarea noii campanii saptamana asta este cea mai buna alegere. Daca esti de acord, astept raspunsul pozitiv din partea ta, si continuam.” – fraza de preferat in locul „Si, ce parere ai despre asta? Sunt deschis la idei noi!”

4. Fii generos: „Felicitari pentru promovare. Ti-am lasat pe birou o carte interesanta in domeniu. Lectura placuta!” sau „Ma gandeam la noul tau proiect. Iata o sursa care te-ar putea ajuta”

5. Cand oferi o critica, fii respectuos si specific: „Multumesc pentru efortul depus. Ne apropiem de ceea ce ne dorim, insa ar mai trebui facute niste modificari…”

6. Spune-i celui care citeste ceea ce ai nevoie si cand ai nevoie: „Recapituland, as mai avea doua intrebari… Astept raspunsul tau pana … in asa fel incat sa putem continua mai departe conform programului stabilit”

7. Ocazional, trimite e-mail-uri de multumire, in care sa complimentezi, fara a cere ceva, de genul „Felicitari pentru discursul de la conferinta. Chiar ai pus compania noastra intr-o lumina foarte buna!”

8. Uimeste lumea cu abilitatea ta de sinteza. Desi nu este tot timpul posibil, incearca sa iti exprimi ideile in doua-trei propozitii.

Reusind sa scrii e-mail-uri mai bune si mai eficiente, vei ridica stacheta excelentei, vei inspira mai multa lume din jurul tau sa comunice mai bine si mai eficient. Succes!

1 comentariu

  1. Foarte bune exemplele acestea. Mereu exemplele au fost ceea ce a trebuit ca sa intelegi ceva anume. Asa ar fi trebuit si la scoala sa fie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*