Problemele cu care se confrunta acum omenirea la nivel global ne determina sa stam izolati si sa punem mai mare accent pe sanatatea noastra si a celor din jurul nostru. In incercarea de a incetini sau chiar de a stopa raspandirea virusului COVID-19, autoritatile si medicii ne recomanda sa nu parasim domiciliul decat in cazuri intemeiate.
Avand mai mult timp la dispozitie, a venit momentul sa ne ingrijim mai mult de sanatatea ochilor nostri pe care de cele mai multe ori o ignoram. Acum avem tot timpul din lume sa ii protejam mai mult de anumiti factori daunatori, cum ar fi gadget-urile, praful de afara sau razele solare.
Pe de alta parte, in cazul in care purtam ochelari de vedere sau lentile de contact si dorim sa renuntam la acestea, acum este cel mai potrivit moment sa ne informam asupra chirurgiei refractive. Timpul este de partea noastra si trebuie sa profitam din plin de el mai ales prin prisma faptului ca astfel ne vom mai distrage atentia de la arhimediatizatul subiect COVID-19.
Dupa cum spuneam mai sus, in cazul in care dorim sa traim o „viata fara ochelari”, putem apela cu incredere la chirurgia refractiva.
Medoptic, o binecunoscuta clinica oftalmologica, realizeaza in cadrul ei interventii chirurgicale cu ajutorul carora nu va mai fi nevoie sa purtam ochelari de vedere sau lentile de contact. Acest tip de operatie este indicat persoanelor care sufera de miopie, hipermetropie si astigmatism.
Cum se face o astfel de interventie?
Inainte de operatie, pacientul discuta cu medicul specialist in legatura cu alergiile pe care le are si il informeaza pe acesta daca urmeaza sau nu vreo medicatie. Apoi i se iau masuratori pacientului: keratorefractometrie cu si fara cicloplegic, fund de ochi, presiune intraoculara, topografie corneana si i se testeaza filmul lacrimal.
In ziua in care are loc interventia, pacientul nu are nicio restrictie in ceea ce priveste alimentatia sau lichidele consumate, singura recomandare este sa nu foloseasca produse ce contin parfum.
Operatia are loc intr-o sala speciala, unde pacientul sta intins pe un pat operator, este acoperit cu un camp steril, dupa care este folosit un retractor la fiecare dintre ochi pentru a-i tine deschisi. Dupa ce suprafata corneana este pregatita, se aplica tratamentul laser. Acesta dureaza doar cateva secunde, in functie de dioptria ce urmeaza a fi corectata. In tot acest timp, pacientul priveste fix o lumina rosie. La final, i se aplica acestuia o lentila de contact terapeutica pe care o poarta timp de 7 zile.
Ca si recomandari post – operatorii amintim: pacientul trebuie sa evite praful, frecatul la ochi, baile in piscina, mare si sauna, efortul fizic in exces si, de asemenea, se recomanda un control periodica la o luna si la 3 luni dupa operatie.
Ca si o concluzie putem afirma faptul ca operatia in sine se realizeaza in cateva secunde, nu este dureroasa, recuperarea nu este grea, iar efectele se vad imediat.
Pentru mai multe detalii in legatura cu aceasta interventie, dar si pentru programari, avem la dispozitie site-ul oficial Medoptic – https://www.medoptic.ro/chirurgie-refractiva/ .
DISCLAIMER: Informatiile oferite sunt cu caracter general, nu sunt sfaturi oferite de medici avizati si se recomanda consulatrea unui specialist in domeniu.
Lasă un răspuns