Zambetul, o zi dedicata fericirii

Se spune ca toata viata alergam dupa fericire, cautand diverse moduri de a ne implini visele, insa uitam sa ne bucuram de un moment anume. Poate inca un motiv in plus pentru a ne aminti sa zambim mai mult. De aceea exista si o zi dedicata zambetului. Prima vineri a lunii octombrie este ziua zambetului. Si nu este o pura inventie ci o sarbatoare in plan simbolic pentru intreaga lume.

Initiatorul este Harvey Ball, cel care de altfel este creativul care a lansant celebra “fata zambitoare”/smile. In 1963 s-a intamplat asta si a devenit astfel un simbol pentru starea de bine. Abia in 1999 a devenit concret o zi stabilita pentru a zambi. Si de atunci ni se reaminteste an de an de aceasta zi.

Si nu este singura. Prima duminica a lunii mai este si ea marcanta ca fiind o zi de sarbatoare pentru fericire, de data aceasta cu tinta catre ideea de a rade. Ziua rasului. Hilar ca si concept cat sa razi de faptul in sine. Si poate oarecum pueril pentru unii asta nu face altceva decat sa aduca un imbold pentru a ne gasi resursele pentru a ne simti bine.

Este dovedit stiintific faptul ca o stare de bine chiar si indusa face bine, atat pentru psihicul tau cat si pentru organism. Poate fi efectul palcebo sau o mica pauza pe care o iei de la toate grijile. Un motiv sa zambesti pentru ceea ce esti, pentru cat ti-a trebuit sa ajungi aici. Sau pur si simplu un moment in care sa te gandesti cand ai fost fericit, cand ai zambit ultima data. Un moment in care sa reflectezi mai mult, sa te gandesti ca meriti sa zambesti si sa gasesti un motiv oricand pentru asta. Nu degeaba se spune ca ar trebui sa zambesti mereu pentru ca nu stii cand se va indragosti cineva de zambetul tau.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*