WordPress vs Blogger

Dupa cum va spuneam in articolul precedent, va voi prezenta cele doua platforme cele mai cunoscute special create pentru blogging, WordPress si Blogger. Voi realiza un articol in paralel, cu pro si contra de ambele tabere.

Incepand cu inceputul, ambele sunt gratuite. Diferenta este ca WordPress se poate instala si pe hosting propriu, in timp ce Blogger este hostat de catre Google. Asa ca WordPress-ul are acces si control complet fiind hostat pe propriul domeniu, in timp ce pe Blogger accesul si controlul sunt limitate.

Pentru un inceput rapid, Blogger are avantaj. Te loghezi cu contul Google iar in 2 minute ai propriul tau blog. WordPress necesita cunostinte minime pentru instalare (upload via FTP + atasare baza de date SQL).

Design, plugin-uri si widgeturi. La acest capitol WordPress are mare avantaj. Mii de teme, mii de plugin-uri si widgeturi la discretie, usor de instalat si de configurat, foarte user-friendly.

Postarea si updatarea articolelor se realizeaza deasemenea mult mai rapid si mai usor pe WordPress, un click si gata.

Cand vine vorba de spatiu de stocare si dimensiunile imaginilor publicate pe blog, WordPress are din nou prioritate datorita faptului ca acesta poate fi instalat pe orice tip de hosting, de la 1GB spatiu pana la 500TB. Blogger fiind limitat la doar 1GB spatiu de stocare.

Controlul spamului si oprirea acestuia este mult mai usor realizabil pe WordPress, datorita pluginurilor numeroase ce isi fac treaba foarte bine. Blogger are mici lipsuri la acest capitol.

Pagini suplumentare se pot crea pe ambele platforme, dar WordPress-ul este mult mai user-friendly si iti permite crearea unei pagini mai ample, in schimb, Blogger are un limite si nu sunt permise foarte multe atributii HTML, deci si pagina este mult mai simpla.

Recomandarea noastra este sa folositi WordPress pe hosting propriu si domeniu propriu, pentru ca este mult mai profesional, platforma este mult mai ampla si ofera o experienta mai bogata. Dar daca doriti sa incepeti un blog in care sa nu investiti nici un ban, este foarte OK pentru inceput sa utilizati si Blogger.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*