Volkswagen ar putea fi nevoiti sa vanda Lamborghini, Bugatti si Ducati

Problemele grupului Volkswagen aparute in urma scandalului emisiilor motoarelor diesel sunt bine cunoscute publicului si se pare ca uriasa companie germana ar putea fi nevoita sa isi vanda o parte din active pentru a putea acoperi costul rechemarilor in service, repararii vehiculelor precum si a nenumaratelor procese ce se indreapta asupra lor. Compania si-a asigurat o linie de credit de peste 21 de miliarde de dolari pentru acest caz, informeaza Reuters. Pentru asta, grupul a trebuit sa asigure cele 13 institutii financiare europene implicate ca este pregatita sa vanda ce este nevoie pentru aceasta cautiune.

In primul rand, Volkswagen ar putea vinde MAN, divizia ce se ocupa de motoare pentru nave, cutii de viteze, sisteme de propulsie si alte componente industriale; aceasta ramura valoreaza intre 4 si 5 miliarde de euro. O sursa anonima a declarat insa ca Volkswagen ar putea lua in calcul debarasarea de brand-urile de lux ale companiei, cum ar fi Bentley, Lamborghini, Bugatti sau motocicletele Ducati.

Lamborghini si Bugatti

Lamborghini si Bugatti sunt celebre pentru supermasinile pe care le produc; prima dintre acestea a ajuns, de la o companie care facea tractoare in 1963 la una ce produce bolizi ce se regasesc in visele si pe posterele multor adolescenti. Bugatti a fost renascuta in 1998, dupa ce a produs unele dintre cele mai laudate masini in a doua jumatate a secolului 20. In fine, compania Ducati din Bologna nu are nevoie de prea multe prezentari, fiind binecunoscuta impatimitilor de viteza pe doua roti, datorita motocicletelor extrem de rapide si cu un design unic.

Este putin probabil ca Volkswagen sa fie nevoit sa renunte si la diviziile Audi si Porsche, cel putin pentru moment.

Pentru termenul limita de 30 noiembrie 2015, grupul Volkswagen a trimis organelor oficiale din Statele Unite planul sau pentru a curata cele trei tipuri de motoare diesel afectate in scandalul emisiilor. In total, grupul a recunoscut ca ar avea in circulatie peste 11 milioane de modele ce triseaza testele, avand emisii chiar si de 40 de ori mai mari a unor oxizi de azot extrem de toxici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*