Viata vesnica si stiinta

Ne indreptam cu pasi inceti si siguri catre o lume din ce in ce mai tehnologizata, filmele cu roboti nu sunt departe de adevarul vietii actuale, de realitatea si sau viitorul apropiat si daca pana si masinile zburatoare sunt deja inventate ne gandim ce mai ramane sa ne surprinda. Un milionar rus sustine ca vom putea deveni nemuritori cu ajutorul hologramelor purtatoare.

Proitectul acestuia, prea putin spus a fi ambitios si modern este denumit „Avatar”, o reformulare dupa „Initiativa 2025”. Ideea sa este ca in doua mari etape vom putea deveni nemuritori. Acele holograme vor reprezenta o fiinta umana nu numai din punct de vedere vizual ci avand implementate cunstiinta si inteliegenta umana. In acest sens ne vom putea practic crea o copie a propriei persoane, vom avea imaginea noastra exacta ca din oglinda sub forma unei holograme.

Un purtator artificial ce va putea fi controlat cu puterea mintii. Cam asa suna viata viitoare in ceea ce il priveste pe rusul cu ideea, Dmitry Itskov. Si totul se leaga de doua mari etape ale proiectului pentru ca finalul sau sa fie in 2045 cand este de dorit ca inteligenta virtuala sa poata controla noile holograme.

Unii ar putea crede ca atunci cand banii nu sunt o problema orice idee este de asteptat sa incante publoicul si sa aiba ssanse sa se realizeze. Insa in acelasi timp se pune problema veridicitatii ideii, cel putin faca este probabil sa se realizeze. In acest sens si din dorinta de a cauta parteneri si colaboratori in acest proiect la New York s-au intalnit cei care pot participa la acest proiect.

Concluzia este ca viitorul este destul complex in ceea ce priveste stiinta, tehnologia moderna ne poate aduce in punctul in care sa controlam roboti in loc de prezenta umana si mai ales sa putem trai partial prin controlul fata de acestia o viata indelungata, fara amprente ale trecerii timpului pe chip.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*