Ce vaccinuri se administreaza porumbeilor intr-un ciclu de viata?

Porumbeii sunt simbolul pacii interioare, al armoniei, impacarii si iubirii. Unii chiar spun ca acestia pot fi vazuti ca pe o expresie a Sfantului Duh. Sunt pasarile cele mai raspandite de pe teritoriul Europei. Toata lumea ii iubeste – in special copiii sunt foarte atrasi de aceste pasari.

La fel ca si celelalte pasari, porumbeii au nevoie de o atentie sporita si de o ingrijire constanta. Mai ales atunci cand vine vorba de cei ce participa la diverse concursuri de profil, dar de aceeasi atentie si ingrijire au nevoie chiar si cei domestici.

Cu toate ca au un aspect destul de delicat, porumbeii au o rezistenta fizica de invidiat, fapt ce ii ajuta sa zboare pe distante foarte lungi. Porumbeii pe care ii intalnim la mai tot pasul prin oras pot trai pana la 10 – 15 ani. In schimb, cei ce participa la diverse concursuri, daca sunt ingrijiti corespunzator, pot trai pana la 25 de ani.

Vaccinurile pentru porumbei

Vaccinurile de care au parte porumbeii in cadrul unui ciclu de viata sunt destinate prevenirii urmatoarelor boli: variola, paramixoviroza si salmoneloza (paratifoza).

Primul vaccin ce se poate administra unui porumbel este cel impotriva paramixovirozei. Acesta se poate face inca de la varsta de 3 saptamani, atunci cand porumbelul este intarcat. Acesta este mai simplu de administrat, intrucat la 3 saptamani puii inca nu zboara si nu risca sa intre in contact cu circo-virusul, cel ce ataca sistemul imunitar al porumbelului.

Urmatorul vaccin destinat porumbeilor se administreaza in jurul varstei de 6 saptamani si este cel ce previne aparitia variolei. Acesta poate avea si efecte secundare asupra acestora precum probleme de navigatie si orientare. Dupa ce este administrat vaccinul, timp de 7-8 zile, nu ar trebui ca porumbeii sa fie lasati sa zboare, evitand astfel riscul de a-i pierde.

In jurul varstei de 10 saptamani se pot vaccina porumbeii si impotriva salmonelozei.

Specialistii recomanda ca vaccinul sa se repete la 13 saptamani, in functie de indicatiile pe care le da producatorul.

Columbofilii trebuie sa stie ca vaccinul in general nu este destinat doar porumbeilor ce participa la curse, ci si celor reproducatori si femelelor.

In cazul in care sunteti in cautarea unui vaccin pentru porumbei, il puteti gasi in diverse variante de la producatori diferiti in cadrul magazinului online produsecolumbofile.ro. Indiferent de boala impotriva careia urmeaza sa administrati vaccinul, il regasiti in oferta magazinului mentionat anterior. Comanda se plaseaza direct pe site, urmand a fi livrata la adresa indicata printr-o firma de curierat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*