Urzeala tronurilor (Game of Thrones)

In ultimii ani, pe toate posturile de televiziune si peste tot pe internet, oamenii au inceput sa manifeste un interes profund pentru seriale. Marii producatori de filme s-au conformat si astfel au inceput sa apara o multime de seriale care se muleaza pe personalitatea fiecarui tip de telespectator. Asadar avem in zilele noastre o multime de noi seriale, de la seriale de dragoste pana la seriale despre razboi, stiintifico fantastice si asa mai departe, lista putand sa continue la nesfarsit.

Insa de departe cel mai popular serial de televiziune este „Game of Thrones” sau „Urzeala tronurilor” cum este cunoscut in limba romana. Urzeala tronurilor este un serial de televiziune de fantezie medievala,produs de HBO si bazat pe cartea „A song of Ice and Fire” scrisa de George R.R. Martin. Serialul a inceput sa fie difuzat din aprilie 2011 si are momentan 3 sezoane finalizate. Povestea din spatele serialului se desfasoara in tinutul fabulos Westeros unde un numar de 7 familii regale se vor lupta pentru suprematia asupra  tronului de fier („The Iron Throne”), de aici si denumirea serialului.

In continuare veti citi o scurta descriere a celor 7 familii prezente in film, fiecare dispunand de cate un conducator, un sigiliu (blazon) si motto-uri („family words”).

-Familia Lannister este cea mai bogata dintre toate cele 7 familii, avandu-l drept conducator pe Tywin Lannister, blazonul fiind un leu de aur, iar motto-ul: „Un lannister isi plateste datoriile”.

-Familia Stark este cea mai veche familie din Westeros, datand de mii de ani. Conducatorul ei este Eddard Stark, sigiliul un lup cenusiu iar motto-ul „Vine iarna”.

-Familia Baratheon este familia regala a tinutului, avandu-l drept conducator pe Robert Baratheon, simbolul fiind un cerb iar motto-ul: „A noastra este furia”.

-Familia Greyjoy este stapana Insulelor de Fier, conducator este Balon Greyjoy, sigiliul fiind un kraken (creatura mitica acvatica) iar motto-ul: „Nu semanam”.

-Familia Arryn este stapana a „Vaii” si a Cavalerilor Vaii („Knights of the Vale”), lord fiind Jon Arryn, sigiliul o semiluna, iar motto-ul: „La inaltimea onoarei”.

-Familia Targaryen este fosta casa regala, avandu-l drept conducator pe Viserys Targaryen, sigiliul fiind un dragon rosu, iar motto-ul: „Foc si sange”.

-Familia Tully, simbolul fiind un pastrav de argint iar motto-ul: „Familie, datorie, onoare”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*