Trebuie sa raspund comentariilor?

Una dintre intrebarile noilor bloggeri este daca ar trebui sa raspunda la comentariile primite pe blogul lor.

In aceasta situatie, fiecare blogger alege sa faca ceea ce crede ca este mai bine. Unii bloggeri prefera sa raspunda fiecarui comentariu in parte, in zona de comentarii de pe blog. Altii prefera sa raspunda fiecarui comentariu in parte prin e-mail. Daca vreun comentariu este defapt o intrebare legata de articolul respectiv, unii bloggeri prefera sa faca un mic “update” articolului, in care sa raspunda si comentariului respectiv.

Indiferent de modalitatea de raspuns, este foarte bine sa raspundem la cat mai multe comentarii. Cum fiecare blogger adora sa primeasca feedback (prin comentarii) despre fiecare articol, la fel si cititorii adora sa primeasca raspuns. Asa le puteti arata ca au fost auziti si ca cineva le vede opinia.

Desigur, exista si cazuri in care bloggerii nu raspund comentariilor sau raspund foarte rar. Aceasta poate fi din cauza numarului mare de comentarii venit la fiecare articol, sau pur si simplu bloggerul nu raspunde comentariilor din motive stiute numai de el. Ca cititor, va spun ca nu este cazul sa luati personal aceste fapte. Daca nu va raspunde nu inseamna ca nu a fost vazuta si opinia voastra.

5 Comments

  1. Cred că ai dreptate. De obicei, personal, încerc să le răspund cât mai multor prieteni de pe blogosferă, tocmai ca să nu creadă că n-am citit ce au scris ori că părerea lor nu contează.
    Sărbători fericite alături de cei dragi!
    La mulţi ani!

  2. Cu ceva timp in urma, nu obisnuiam sa raspund la comentarii, dar am observat ca unii bloggeri ( si nu numai) se intorc pe blogul tau pentru asta.
    Si am inceput sa raspund la fiecare comentariu in parte, poate fiindca imi place sa socializez 😀 .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*