Tipuri de poluare

poluare
poluare

Exista cateva tipuri de poluare si in timp ce pot veni fiecare din diferite surse si au diferite consecinte, a intelege bazele despre poluare poate ajuta persoanele care constientizeaza importanta mediului inconjurator sa-si minimizeze contributia ce ar putea duce la aceste pericole. In general, exista noua surse recunoscute de poluare in lumea moderna. Aceste surse de poluare nu au pur si simpu un impact negativ asupra lumii naturale, insa pot avea un efect masurabil asupra sanatatii fiintelor umane de asemenea.

Poluarea din aer

Poluarea de pe calea aerului este definita ca orice contaminare a atmosferei care deranjeaza compozitia naturala si chimica a aerului de respirat. Aceasta se poate prezenta sub forma unei materii de tip particule cum ar fi praful sau gazele excesive cum ar fi dioxidul de carbon sau alti vapori care nu pot fi indepartati in mod eficient prin cicluri naturale, cum ar fi ciclul carbonului sau ciclul nitrogenului.

Poluarea din aer vine dintr-o mare varietate de surse. Unele dintre cele mai excesive surse includ:

  • Degajamentele de la vehicule si de la fabrici
  • Incendiile din paduri, erutiile vulcanice, eroziunea solului uscat si alte surse naturale
  • Construirea sau demolarea de cladiri

In functie de concentrarea poluantilor din aer, cateva efecte pot fi observate. Ceata si fumul cresc, aciditatea crescuta a ploii, epuizarea culturilor din cauza lipsei de oxigen si o mare rata a afectiunilor astmatice. Multi oameni de stiinta cred ca incalzirea globala este de asemenea legata si de poluarea din aer.

Poluarea din apa

Poluarea din apa implica orice sursa de apa contaminata, fie ca este din cauza chimicalelor, a diverselor particule sau a materiei bacteriene care degradeza calitatea apei si puritatea acesteia. Poluarea din apa poate aparea in cadrul oceanelor, rauriloe, lacurilor si a rezervoarelor subterane, si cum diferitele surse de apa sunt curgatoare, poluarea se poate extinde si mai mult de atat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*