Tipuri de cherestea care sa satisfaca nevoile tale

Atunci cand vine vorba despre cherestea, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii si care te pot ajuta sa iti construiesti diferite anexe ale casei tale. Pe langa asta, vom vorbi despre diferitele tipuri de lemn si cherestea folosite pentru construirea mobilei si care esente sunt cele mai bune. In acest articol ne vom referi la cherestea, la diferitele tipuri si utilitati ale acesteia.

Daca iti doresti sa construiesti diferite lucruri din lemn pentru proprietatea ta, trebuie sa stii ca lemnul si implicit cheresteaua, sunt de mai multe tipuri. Daca nu esti destul de familiarizat inca cu domeniul cherestelei, insa iti doresti sa beneficiezi de pe urma folosirii acesteia, trebuie sa apelezi la ajutorul profesionistilor, care vor putea sa te indrume si sa te ajute sa faci mereu alegerea corecta in ceea ce priveste lemnul de care ai nevoie. Asadar, daca esti interesat de cherestea Bucuresti de cea mai buna calitate, ar trebui fara doar si poate sa apelezi la ajutorul profesionistilor. Totusi, pana sa ajungi sa lucrezi cu profesionistii, nu ar strica sa cunosti cateva lucruri referitoare la tipurile de lemn existente si caracteristicile fiecaruia.

In primul rand, trebuie sa stii faptul ca lemnul se imparte in doua tipuri si anume in lemn de rasinoase si in foioase, ambele fiind diferite in densitate. In general, lemnul de foioase se mai numeste si lemn de esenta tare, deoarece are o densitate mai mare decat rasinoasele. Principalul criteriu de clasificare a lemnului in lemn de esenta tare sau lemn de esenta moale este tipul arborelui din care provine. Asadar, un lemn de esenta tare provine intotdeauna de la foioase (arbori carora le cad frunzele toamna), iar un lemn de esenta moale provine intotdeauna de la rasinoase (arbori carora nu le cad frunzele).

Cand vine vorba despre utilitatile fiecarui tip de lemn, trebuie sa stii ca lemnul de esenta tare este in general mai folosit pentru construirea de mobilier, cat si pentru construirea de pardoseala. Totusi, asta nu inseamna ca toate tipurile de lemn de esenta tare pot fi folosite pentru podea sau pentru mobila, cele mai preferate fiind paltinul, stejarul, ciresul, mahonul, nucul si ulmul. Trebuie mentionat ca nu doar lemnul de esenta tare poate fi folosit pentru construirea de dusumele pentru locuinta ta. Si lemnul de esenta moale poate fi extrem de folosit pentru podele, insa acestea nu vor dispune de aceeasi calitate superioara a lemnului din esenta tare.

Alegerea dintre lemnul de esenta tare si lemnul de esenta moale este influentata in cea mai mare parte de proiectul pentru care este folosita cheresteaua. De exemplu, daca avem nevoie de o anexa a locuintei noastre, precum ar fi un scranciob sau un leagan pentru exterior, este clar ca vom folosi lemnul de esenta moale, deoarece acesta este mai rezistent la conditiile meteo vitrege. Totusi, daca optam pentru folosirea cherestelei pentru mobilier sau podele, lemnul de esenta tare devine mult mai avantajos si este mult mai preferat de catre proprietarii de locuinte, atunci cand vine vorba despre satisfacerea cerintelor proiectului vizat.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*