Tipul de termostat pentru propria ta casa

it600 smart home

Te-ai decis sa investesti intr-un termostat, insa nu stii cum sa alegi cel mai potrivit model pentru tine? Nu este ceva neobisnuit sa intampini o astfel de piedica. Tinand cont de diversitatea pietei, alegerea unuia care sa fie cu adevarat adecvat nevoilor tale poate fi o provocare.

Pentru a te ajuta in acest sens, iti prezint cateva detalii, pe scurt, despre termostatele de camera, ce sunt acestea si de cate feluri sunt. Sper ca apoi sa iti fie mult mai usor sa alegi un model care sa raspunda cerintelor pentru casa ta.

Termostatul de camera – ce este acesta?

Daca nu demult prezenta unui termostat era mai mult un moft, acum reusesti cu greu sa asiguri confortul ideal din locuinta fara sa dispui de un asemenea produs. Este vorba despre dispozitivul care te va ajuta sa iti asiguri necesarul zilnic de caldura din locuinta, fara prea mari eforturi. Acesta se prezinta, de obicei, intr-o forma practica, este de dimensiuni mici si poate fi montat pe peretele sau tavanul oricarei incaperi din casa.

In functie de locul din care le cumperi, pot avea un aspect mai mult mai mai putin placut. Spre exemplu modelul Salus iT 600 Smart Home, recent lansat pe piata, se prezinta intr-un design modern si elegant, oferind posibilitatea de a fi amplasat fara probleme in orice spatiu. Este important ca termostatul ales sa nu incarce inutil decorul si nici sa nu strice imaginea sa.

De ce ai nevoie de un termostat?

Cand ai un termostat de camera, ai automat la dispozitie si solutia prin care poti sa mentii temperatura de ambient constanta. Astfel, reusesti sa reduci consumul la energie si sa oferi confortul termic sporit atat de necesar. Vei vedea ca si costurile facturilor vor fi din ce in ce mai mici.

Modelul Salus iT 600 Smart Home, precum si celelalte puse la dispozitie pe saluscontrols.ro te ajuta sa detii controlul deplin asupra temperaturii din locuinta. De fiecare data cand nivelul sau scade sub cel stabilit de tine, centrala porneste automat. Acelasi lucru se intampla si atunci cand temperatura depaseste valorile prestabilite.

Ce aleg dintre termostatele electronice si cele mecanice?

Fiecare in parte ofera avantaje, depinde cum doresti sa le privesti. Cele mecanice iti vor oferi intotdeauna fiabilitate. In schimb, pentru a obtine un grad de confort optim, cele electronice sunt mai indicate pentru ca iti ofera precizie.

Rezultatele sunt aceleasi, diferenta sta in timpul pe care trebuie sa il dedici tu in acest scop. Termostatele electronice vor castiga mereu teren in fata celor mecanice pentru ca necesita mult mai putina implicare din partea ta si costuri mult mai reduse la incalzire.

Cu fir sau wireless?

Daca vrei sa cheltui cat mai putini bani, te poti orienta dupa un termostat cu fir. Totusi, acesta nu iti va oferi un nivel ideal de confort. Asadar, termostatele wireless vor avea mereu intaietate. Produsele sunt compuse din emitatorul si receptorul prin intermediul carora sunt realizate si indeplinite toate comenzile. Un termostat wireless este mai avantajos si din punct de vedere al esteticii. Firul ar putea oferi o imagine dezordonata camerei, pe cand lipsa sa ajuta si la eficientizarea spatiului.

De ce sa alegi un termostat programabil in locul unuia neprogramabil?

Spre deosebire de cele neprogramabile, termostatele programabile sunt recomandate pentru ca te ajuta sa setezi temperaturi diferite pentru noapte si zi. In mod deosebit, daca esti persoana care petrece o buna bucata a zilei departe de casa, ai nevoie de un astfel de dispozitiv ce ajuta si economiile usor de realizat. Acesta are capacitatea de a inregistra programele pe care tu le setezi, repretandu-se ciclic. Cu un termostat neprogramabil insa, poti sa mentii temperatura constanta in locuinta fara oprire, iar pretul este mai mic.

Ramane la latitudinea ta sa alegi termostatul. Ca sa fii cat mai prompt si eficient, iti recomand sa te ajuti de aceste informatii. In acest fel, stii precis ce trebuie sa ai in vedere cand achizitionezi produsul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*