Tinerete fara batranete

Cum tehnologia este din ce in ce mai avansata este mai mult ca probabil ca in viitorul apropiat sa se gaseasca remedii pentru bolile diverse care pana acum nu s-au dovedit de invins. Si deja sperante in acest sens sunt, conform studiului celor specializati de la Massachusetts Institute of Technology. Se considera ca va exista pentru consum uman cat mai curand un remediu impotriva imbatranirii.

Baza studiului o reprezinta reducerea calorica de-a lungul timpului care a fost corelata cu diverse semen de imbatranire vizibile, cat si cele ce tin de reducerea numarului de neuroni, de riscul de a dezvolta Alzheimer cunoscuta si ca „boala uitarii”. Testele realizate in laborator pe cobai au dezvaluit eficienta tratamentului.

Cu doar 30% mai putine calorii consumate pentru cei care in timp denota semnele imbatranirii celulele cerebrale vor fi mai putin afectate, memoria fiind una mult mai buna. Si cu speranta ca nu numai ca se va prelungi starea de bine si sanatate a oamenilor ci si media de viata un astfel de tratatment va revolutiona orice incercare de pana acum de a ne mentine tineri, in forma, de a capata acea „tinerete fara batranete” din basme.

In ce va consta mai exact? Cercetatorii intentioneaza sa faca un compus sub forma de pilule care o data ingerate isi vor face treaba.

Insa desigur ca gena conteaza si ea, stilul de viata si atentia deosebita a fiecaruia dintre noi pentru sanatate. Nu poti sa fii lipsit de grija si sa astepti in acelasi timp ca un medicament minune sa te mentina tanar mai mutl timp. Si cand asta se intampla iata cu medicina „noua” poate nu vom mai ajunge sa murim batrani cu riduri insa efemeritatea vietii este inca o situatie actuala.

Elixirul tineretii se afla in plan simbolic in fiecare dintre noi pentru ca atunci cand vrei si urmezi o viata fara vicii si acest fapt va aduce poate o medie de viata mai ridicata.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*