The Blade-Supermasina 3D

blade

bladePoate ajunge de la 0 la 60 mph in doar doua secunde si cantareste cu 90% mai putin decat orice alta masina traditionala. Potrivit firmei din San Francisco, Divergent Microfactories, The Blade- supermasina, este primul model de masina 3D, si a fost creata folosind o serie de piese de sasiu tinute impreuna de catre niste tije de carbon, semanand, mai degraba, cu un kit gigantic Lego. Puterea motorului sau este de 700 de cai putere si foloseste ori gaz natural comprimat ori benzina, iar toate acestea impreuna cantaresc aproape 650 de kilograme, fiind cu 90% mai usoara decat masinile moderne din prezent.

CEO-ul companiei, Kevin Czinger, a declarat ca societatea a facut pasi mari catre gradul de constientizare si adopta, din ce in ce mai des, masini mai curate si mai ecologice. Adevarata uimire apare in momentul in care aceste masini exista in prezent iar constructia lor se bazeaza pe nimic altceva decat pe produse ecologice, prietenoase cu mediul inconjurator.

Fara poluare

Compania declara ca aceasta abordare datorata imprimarii 3D, poate determina o scadere dramatica a poluarii, a materialelor si a costurilor de capital asociate cu constructia de automobile sau alte structuri complexe de acest gen. Divergent Microfactories au gasit o modalitate de a se tine de promisiune, prin fabricarea unor masini la scara larga, cu preturi accesibile, fiind o idee inovatoare. The Blade este proiectata folosind o solutie speciala numita Node: o imbinare de aluminiu imprimat 3D care leaga anumite bucati de fibre de carbon de sasiul masinii.

Acest lucru determina o rezolvare a problemei puse de timp si spatiu, prin reducerea cantitatii reale de material necesar folosind metoda imprimarii 3D, masina putand fi ambalata in doar cateva minute. In plus, pentru reducerea dramatica a materialelor si a energiei folosite, greutatea masinii este una foarte mica, in ciuda faptului ca este mai puternica si mai durabila.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*