Textilele viitorului

Parisul sau Barcelona sunt deja doua locatii in care expozitia „Textilele viitorului” a lasat cu gura cascata intregul public. Nu este o joaca ci o combinatie de concepte. Incepe cu o schimbare de materie prima care implica si stiinta dupa care vine cu partea stilistica, de arta vestimentara.

Ce este expozitia „Textilele viitorului”? O luna in care publicul este asteptat sa se delecteze. Locatia este Muzeul National de Istorie. Un loc in care isi face timid loc o noua moda. Atat in aria vestimentara cat si cand vine vorba de inventie. Cate putin din toate. Si nu, nu se adreseaza numai doamnelor, celor care deja se gandesc cum ar putea purta una din aceste tinute. Barbatii vor fi mai mult decat incantati, cel putin pentru a descoperi cum poti sa schimbi conceptele clasice si ce sta in spatele posibilitatii de a confectiona o haina din materiale inedite, unice si departe de tesatura clasica.

Ce vei gasi aici? Aproximativ 150 de exponate si fiecare in parte cu farmecul sau. Spre exemplu descoperi ca in arta vestimentara se poate include ca si material lemnul sau mucegaiul de vin. De fapt aproape orice poate deveni o baza a materialului, de la boabe de cafea si pana la glicina. Supuse unor metode care sa transforme totul in fir, fibra, tesatura asa cum ni se dezvaluie de cei de la care au pornit conceptul, din Franta, hainele viitorului vin sa ne protejeze mai mult, sa fie inteligente. Acestea pot deveni microbiene, pot tine loc de protectie solara, pot fi ceea ce pana acum nu era nici macar un gand la nivelul consumatorului de rand.

De la rochia care purifica aerul si pana la haina care reactioneaza cu leduri la sunet, de la haine ce isi schimba transparenta in functie de bataile inimii si pana la un guler multifunctional ce poate deveni rapid o casca de protectie in caz de accident aceasta expozitie este cu adevarat surprinzatoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*