Tenisul la feminin

tenis feminin

tenis femininFiica lui Wink Davenport, membru al echipei U.S. Volleyball din Olimpiada de Vara din 1968 de la Mexico City, Lindsay Davenport este o fosta jucatoare profesionista de tenis si numarul 1 mondial in tenisul feminin. In anul 1988, aceasta a castigat U.S. Open, in anul 1999 a castigat Wimbledon si in anul 2000 a castigat Australian Open, acestea fiind primele trei turnee importante de Grand Slam la simplu din tenis.

In anul 1996, aceasta a castigat de asemenea si medalia de aur la Olimpiada la simplu. Jucatoarea a castigat un premiu in bani in valoare de 21 milioane de $ depasind-o cu mult chiar si pe Steffi Graf.

Una dintre cele mai bune jucatoare de tenis din timpurile noastre, recent iesita la pensie fosta jucatoare nr 1 in tenisul profesionist la feminin, Justin Henin a fost numita de multe figuri contemporane drept una dintre cele mai bune jucatoare de tenis ale timpurilor recente. Biilie Jean King a descris-o pe aceasta in urmatorul mod: „Toate ca toate, Henin este cea mai buna jucatoare de tenis a generatiei ei”.

Cu toate ca a fost fortata sa iasa a pensie din cauza leziunilor multiple, in cariera ei care a fulminat intre anii 1997 si 2011, aceasta jucatoare de tenis a castigat un total de 43 de titluri WTA, 7 titluri ITF, inclusiv 7 tiluri de grand slam si o medalie de aur la Olimpiada.

Una dintre cele mai bune jucatoare ale generatiei noastre si numarul 1 mondial in momentul de fata, Serena Williams este fara indoiala una dintre cele mai bune si valoroase jucatoare de tenis ale tuturor timpurilor. Cu o cariera record de 27 titluri de grand slam, care includ 13 titluri la simplu si 14 la dublu, Serena este pe locul 1 de multa vreme si se pare ca va ramane mult si bine aici. Pe langa aceste titluri si castiguri, aceasta jucatoare de tenis americana a acstigat si doua medalii de aur la Olimpiada si faptul ca este pe val, promite mult.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*