Tenisul la feminin

tenis feminin

tenis femininFiica lui Wink Davenport, membru al echipei U.S. Volleyball din Olimpiada de Vara din 1968 de la Mexico City, Lindsay Davenport este o fosta jucatoare profesionista de tenis si numarul 1 mondial in tenisul feminin. In anul 1988, aceasta a castigat U.S. Open, in anul 1999 a castigat Wimbledon si in anul 2000 a castigat Australian Open, acestea fiind primele trei turnee importante de Grand Slam la simplu din tenis.

In anul 1996, aceasta a castigat de asemenea si medalia de aur la Olimpiada la simplu. Jucatoarea a castigat un premiu in bani in valoare de 21 milioane de $ depasind-o cu mult chiar si pe Steffi Graf.

Una dintre cele mai bune jucatoare de tenis din timpurile noastre, recent iesita la pensie fosta jucatoare nr 1 in tenisul profesionist la feminin, Justin Henin a fost numita de multe figuri contemporane drept una dintre cele mai bune jucatoare de tenis ale timpurilor recente. Biilie Jean King a descris-o pe aceasta in urmatorul mod: “Toate ca toate, Henin este cea mai buna jucatoare de tenis a generatiei ei”.

Cu toate ca a fost fortata sa iasa a pensie din cauza leziunilor multiple, in cariera ei care a fulminat intre anii 1997 si 2011, aceasta jucatoare de tenis a castigat un total de 43 de titluri WTA, 7 titluri ITF, inclusiv 7 tiluri de grand slam si o medalie de aur la Olimpiada.

Una dintre cele mai bune jucatoare ale generatiei noastre si numarul 1 mondial in momentul de fata, Serena Williams este fara indoiala una dintre cele mai bune si valoroase jucatoare de tenis ale tuturor timpurilor. Cu o cariera record de 27 titluri de grand slam, care includ 13 titluri la simplu si 14 la dublu, Serena este pe locul 1 de multa vreme si se pare ca va ramane mult si bine aici. Pe langa aceste titluri si castiguri, aceasta jucatoare de tenis americana a acstigat si doua medalii de aur la Olimpiada si faptul ca este pe val, promite mult.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*