Tenisul de masa – o alegere inteleapta

Tenisul de masa (sau ping-pong) este un sport foarte cunoscut atat in randul tinerilor cat si in randul persoanelor mai in varsta. Este o metoda foarte buna de ralaxare pentru minte, de evadare din cotidian si un prilej de distractie alaturi de prieteni. Dar nu trebuie neglijat si faptul ca tenisul de masa este o solutie foarte buna atat pentru slabit cat si pentru tonifierea muschilor. Tenisul de masa, daca este practicat in fiecare zi, poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire, datorita faptului ca „fortam” sangele sa circule prin tot corpul, eliminand astfel pe termen lung si problemele cu tensiunea sau atrofierea muschilor.

Tenisul de masa este un sport in care doi sau patru jucatori lovesc o minge cu ajutorul unor palete de mici dimensiuni, comparativ cu cele folosite la tenisul de camp. Jucatorii trebuie sa primeasca mingea de la adversar si sa o trimita inapoi in partea acestuia. Diferenta dintre un jucator de ping-pong bun si unul mai putin bun o face felul in care acesta primeste si trimite inapoi mingea, putand sa-i dea acesteia un „efect”. Prin acest lucru se asigura o imprevizibilitate a locului de pe masa in care va ateriza mingea.

Diferenta dintre tenisul de masa si alte sporturi este faptul ca acesta are un caracter dual, adica este deopotriva un sport al corpului cat si un sport al mintii. Este usor de inteles cum ping-pong-ul este un sport al corpului, dar cum poate fi acesta un sport al mintii? Simplu, solicitam mintea atunci cand dorim sa implementam anumite strategii in jocul nostru pentru a ne asigura victoria. Tenisul de masa este extrem de benefic si pentru cei mici, practicarea acestuia inca de la o varsta frageda fiind chiar recomandata pentru o dezvoltare armonioasa a copilului, atat pe plan fizic cat si pe lan mintal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*