Tablele scolare- de la necesar la aspectele definitorii

O tabla intr-o clasa de curs este un absolut necesar. Nici ca ai putea sa iti imaginezi lucrurile altfel. Si asta nu numai pentru simplul fapt ca asa ti se pare normal doar ca din punct de vedere practic este modalitatea prin care studentilor, elevilor le este expusa materia, teoria pentru ca mai apoi sa fie si mai usor de retinut. Aratand si interactionand cu acestia cand se pune in practica teoria invatata o tabla scoala este printre primele aspecte ce defineste o incapere de studiu.

Categoria de table scolare este insa una variata. Ai de ales in functie de spatiu si de nevoie. Pentru ca acolo unde si spatiul este unul mare spre exemplu pentru ca indiferent de locul ales sa se poate vizualiza la tabla vei opta pentru una de dimensiuni mai mari. Acelasi principiu si tinand cont si de partea ce tine de materie volumul de studiu are si el un cuvant de spus. Pentru boboci spre exemplu materia este cu mult mai putina. De aici o noua diferentiere cand suprafata in sine conteaza ca si dimensiune.

Ca si tipuri de table scolare poti opta pentru cele monobloc, magnetice, albe, clasicul verde sau chiar combinate. Urcand treptat pe scara invataturii cand an de an se adauga un alt grad de dificultate necesarul in materie de table scolare poate insemna cea dubla sau tripla, panoramice. Mai interesanta este cea culisanta. Aceasta se extinde la nevoie si salveaza si din spatiu in acelasi timp, imbinand practiul cu esteticul- astfel nu vei afecta ce tine de aglomerarea spatiului.

Dar pe langa preferintele pe care le-ar putea avea cineva se pastreaza mereu aceleasi standarde de calitate. O tabla scolara este o investitie dorita pentru mai multe generatii si asta indiferent ca se va folosi zi de zi, an de an, ora de ora. Iar din acest punct de vedere inseamna ca trebuie sa tii cont de materialele din care este realizata si de modul in care se contureaza in detalii. Mai exact, otelul este baza; de o grosime ce variaza este vorba de adaptarea acestui strat  pentru fiecare tip de tabla in parte. Suprafata este finisata cu un strat metalo-ceramic glazurat care sa asigure nu numai rezistenta insa si o usurinta in folosire si intretinere. Nu trebuie sa depui efort pentru ca scrisul sa se imprime corect pe suprafata cum nici nu trebuie sa te chinui sa cureti suprafata imediat dupa utilizare pana cand aceasta sa fie perfect curata si numai buna de rescriere.

La toate acestea se adauga si rezistenta data de toate materialele. Pentru ca pana si rama unei table scolare este menita sa completeze cu cerintele calitative. Practica pana la urma rama este realizata din aluminiu cu coltar ABS din plastic, prevazuta cu suport pentru carioca sau eventual creta.

O astfel de tabla indiferent de tip si de dimensiune inseamna o garantie de folosire de pana la 5 de ani, cu peste 20 de ani timp de exploatare. Se garanteaza pentru ca inca de la productie se are in vedere acest lucru si niciun soc punctual nu o va afecta.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*