Stiai ca…sau mai bine sa vorbim despre fumat

Fumezi sau nu ar trebui sa stii ce implica acest obicei vicios. Caci astfel nu te va tenta. Sa fumezi vine mai intai de toate ca o curiozitate insa una ce continua cu o severitate a cazului. Ce te costa sa aprinzi din nou o tigara? Sanatatea ta. Cu fiecare tigara aprinsa mergi pe un drum minat. Si mai cu seama tinand cont de ce contin tigarile totul este de speriat. Iata cateva aspecte ce se leaga de acestea:

  • Tigarile contin substante cancerigene. Deci da, poti sa faci in timp cancer din cauza lor pentru ca acestea contin printre altele arsenic, formaldehidă, plumb, oxid de nitrogen, monoxid de carbon, amonia si nu numai.
  • Tigarile ti se par savuroase? Asa o fi pentru ca se mizeaza pe acest lucru insa savoarea vine din uree, o substanta ce se gaseste in urina.
  • In urma multiplelor cercetari s-a ajuns la concluzia ca fumatorii isi scurteaza viata si asta inseamna un minus de 14 ani fata de nefumatori.
  • Nicotina ajunge la creier in maxim 10 secunde de la inhalare. Cu aceeasi rapiditate se raspandeste in intreg organismul.
  • In multe sau marea majoritate a tarilor varsta legala pentru a achizitiona tigari este de 18 ani insa in Japonia aceasta limita este incadrata la 20.
  • Vanzarea de tigari in SUA este mai mica decat banii din vazarile de tigari catre alte tari.
  • Nicotina este in crestere. Se pare ca studiile arata ca in mod concret cand vine vorba de anumite marci precum Camel sau Newport continutul de nicotina este in crestere, cu aproape 11% mai mult.

Raportat la Romania piata de tutun este al doilea mare segement care aduce contributie semnificativa la bugetul de stat. Avem 5 milioane de fumatori care tin piata pe linia de plutire. Pana la urma o industrie care ajuta chiar daca face rau insa partea proasta este ca ajuta nu pe cei care le consuma.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*