Sporturi urbane cam ilegale

sporturi urbane
sporturi urbane

sporturi urbane

Asa cum sustine si celebrul sticker „Skateboardingul nu este un delict”, asa si multe orase detin parcuri de skating in care skateboarderii pot sa se adune si sa faca trucuri sau doar sa se prosteasca cu skate-urile lor. Este vorba despre unele locuri in afara acestor zone in care ar putea fi considerat delict sa te dai cu skate-ul cateodata. In rest, totul e ok.

State diferite au doferite legi legate de skateboardingul in locurile publice. Unele orase iti permit sa faci skating pe trotuar, atata vreme cat nu faci scheme si miscari ciudate care sa incurce oamenii. Alte orase au interzis skateboardingul in zonele publice de tot.

In New York de exemplu, skatingul facut pe trotuar este ilegal. Insa a merge cu viteze mici este totusi o practica admisa. Ce ciudat! Intre timp, orase ca San Francisco considera a fi ilegal sa practici skatingul  pe trotuar de tot iar skaterii pot sa obtina amende de trafic daca vor fi prinsi facand acest lucru nepermis. De asemenea este ilegal in San Francisco si sa  mergi cu skateul pe strada.

Legile legate de skating  sunt de obicei sanatoase si nu sunt date degeaba. Sau sunt legate de trafic si cateodata se disting intre a merge cu skateul de placere si a  te da cu skateul drept mijloc de transport. Ideea este daca folosesti vreodata skateul sa ajungi la munca, de exemplu, te comporti foarte diferit fata de cum ai merge daca vei folosi skatingul pentru a te da mare sau a te distra.

Exista de asemenea si niste legi care tin de skatingul pe proprietate privata. Daca vei cadea in timp ce vei face o smecherie cu skateul intr-un mall sau centru de cumparaturi, poti da in judecata acel mall sau magazin. Nu numai ca skatingul pe proprietate privata poate fi o preocupare de raspundere, insa de asemenea legea  considera ca este o problema legata de siguranta publica.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*