Solutii menite sa te ajute sa pastrezi caldura in casa in timpul iernii

saluscontrols.ro

Contrar a ceea ce credeai pana acum, poti avea o temperatura placuta in locuinta in timpul iernii, fara a pune in functiune tot felul de echipamente electrice precum caloriferele sau convertoarele. Asta inseamna ca nu va trebui sa stai infofolit in cateva straturi de haine groase sau sub plapuma pentru a mentine constanta temperatura corpului. Bineinteles, unele solutii implica anumite investitii facute in prealabil, insa ce poate fi mai placut decat sa beneficiezi de caldura in timpul iernii fara a te ingrijora cu privire la factura de intretinere sau curent electric?

Iti voi prezenta in randurile urmatoare cateva solutii practice si la indemana pentru a intampina iarna pregatit!

Izolarea peretilor

Indiferent ca locuiesti la casa sau la bloc, izolarea peretilor va influenta in mod pozitiv temperatura ambianta din casa. Izolatia interioara sau exterioara impreuna cu montarea geamurilor termopan te vor ajuta sa economisesti bani pe termen lung, conferindu-ti in acelasi timp un grad optim de confort. Desi este posibil sa ti se para o investitie costisitoare, izolarea interioara sau exterioara se amortieaza in maximum 5 ani.

Cumpara un termostat ambiental wireless

In cazul in care ai centrala termica, un termostat ambiental wireless este ideal pentru mentinerea temperaturii constante. Ba mai mult, vei putea seta temperatura dorita direct de pe telefon sau computer, chiar din confortul fotoliulului. Pentru a beneficia de toate avantajele acestui sistem este important sa alegi dispozitivul in functie de modelul centralei si, pentru a nu da gres, este indicat sa respecti instructiunile de montare si utilizare specificate in manualul de care acesta vine insotit.

Incalzire prin pardoseala

Pe lista cu cele mai eficiente metode de eliminare a frigului din casa in timpul sezonului rece se afla incalzirea prin pardoseala. Costurile unui astfel de sistem se amortizeaza in timp scurt, iar tu vei putea mentine in fiecare incapere o temperatura constanta si sanatoasa. In afara de acest avantaj, sistemul de incalzire prin pardoseala poate fi controlat cu ajutorul unui termostat ambiental wireless si astfel te vei bucura pe deplin de confort termic. Unde mai pui ca vei elimina caloriferele, contribuind astfel la marirea spatiului din locuinta si la estetica acestuia.

Izolarea usilor si ferestrelor

Caloriferele sunt fierbinti, peretii sunt imbracati in lambriu, insa, cu toate acestea, simti un disconfort termic in locuinta. Ce poti face in aceasta situatie? Fie ca ai optat pentru sistemul de incalzire obisnuit sau pentru cel modern, prin pardoseala, curentii reci de aer care patrund in casa sunt „vinovati” pentru aerul rece din locuinta. Verifica ferestrele, pragurile usilor, imbinarile balconului si toate celelalte surse care ar putea permite vantului si frigului sa intre in casa. Cumpara sisteme de izolatie speciale pentru geamuri si praguri. Exista benzi de burete adeziv si pernute cilindrice ce pot fi amplasate oriunde prin casa fara a afecta design-ul incaperilor.

Nu in cele din urma, te poti inspira din filme si amenaja un semineu elegant, mai ales daca locuiesti la casa. Pe langa faptul ca emana caldura, acesta bifeaza un rol decorativ deosebit in living.

Cand spatiul sau bugetul nu iti permit sa pui in aplicare aceasta solutie, lumanarile decorative pot fi o alternativa ingenioasa pentru a uita de frigul de afara si pentru a conferi locuintei o atmosfera calduroasa, placuta si intima.

Pentru ce metode de a mentine caldura in locuinta optezi? In cazul in care ideea unui termostat ambiental wireless iti surade, afla mai multe detalii despre acest gadget accesand saluscontrols.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*